You are here: Home » Lifestyle » 5 tips om je tuin een upgrade te geven

5 tips om je tuin een upgrade te geven

door danny
Geef je tuin een upgrade

Is het tijd om aan de slag te gaan en wil je lekker in de tuin aan het werk? Dan is het belangrijk om, voordat je de handen uit de mouwen steekt, wat inspiratie op te doen en een plan van aanpak te maken. We geven je dan ook graag een aantal leuke tips om je tuin een upgrade te geven zodat jij deze zomer weer heerlijk kunt genieten van de frisse buitenlucht!

1. Investeer in ontspanning

Het is ongelooflijk belangrijk om na een drukke dag even te kunnen ontspannen: en welke plek is hier nu beter geschikt voor dan je eigen tuin? Investeer bijvoorbeeld in een sauna of jacuzzi zodat je na een drukke dag zowel je lichaam als je geest even de mogelijkheid geeft om te ontspannen. Daarnaast is zo’n jacuzzi natuurlijk ook wel erg tof om tijdens de late zomeravonden met je familie of vrienden lekker te genieten van een hapje en een drankje!

2. Upgrade je verlichting

Net als in huis kan er ook in de tuin met een lichtplan gewerkt worden: een combinatie van allerlei soorten verlichting met verschillende functies. Werk een goed lichtplan uit om je tuin een echte upgrade te geven. Denk bijvoorbeeld aan functionele verlichting welke het voetpad uitlicht, sfeerverlichting rondom je zithoek en her en der wat mooie taakverlichting welke een mooie boom of een mooi schilderij aan de schutting uitlicht. Hoe beter de verlichting van je tuin in elkaar zit, hoe langer je hier tijdens het mooie weer van kunt genieten!

3. Maak een fijne zithoek

Wil je lekker kunnen ontspannen in je eigen tuin? Dan is een fijne zithoek natuurlijk ongelooflijk belangrijk. Een goede zithoek geeft je tuin daarnaast ook een echte upgrade. Denk hierbij aan een comfortabele lounge set, een tafel en stoelen (wel zo handig voor een barbecue), fijne kussens, fleecedekens, overkapping en eventueel zelfs een warmtelamp voor de koudere avonden!

5 tips om je tuin een upgrade te geven

4. Investeer in nieuwe beplanting

Niets zo bepalend voor de sfeer in je tuin als de planten die je hierin plaatst. Hoewel een gazon met groen gras heel mooi is, zorgen de juiste planten voor sfeer en uitstraling. Investeer in een aantal mooie planten om de tuin in verschillende onderdelen te verdelen, of simpelweg voor een luxe uitstraling te zorgen.

5. Upgrade de schutting

Kan je schutting wel een likje verf gebruiken? Dan is ook dit een geweldige manier om je tuin een upgrade te geven. Zodra je schutting er fris en zo-goed-als-nieuw uitziet zul je zien dat je hele tuin direct een betere uitstraling heeft!

Waar ga jij dit weekend mee aan de slag?

Related Articles