You are here: Home » Business » Bedrijfsfeest organiseren in het after-corona tijdperk

Bedrijfsfeest organiseren in het after-corona tijdperk

door danny
Bedrijfsfeest after-corona tijdperk

Nu dat de corona crisis voor allerlei problemen zorgt, zijn grote evenementen waaronder bedrijfsfeesten geannuleerd. Maar wat als je ná het corona tijdperk graag een bedrijfsfeest wilt organiseren? Waar moet je rekening mee houden en hoe zorg je ervoor dat je ook deze bijeenkomst veilig houdt? We geven je een aantal praktische tips.

1. Vraag hulp

Zeker in een tijdperk met strenge maatregelen, zoals nu, is het verstandig om hulp in te schakelen om je bedrijfsfeest te organiseren. Gespecialiseerde bedrijven weten namelijk precies wat wel en wat niet mag, en kunnen je bedrijfsfeest zo opzetten dat je samen kunt genieten, veilig blijft én je aan de regels houdt.

2. Kies de juiste locatie

Heb je geen budget om een gespecialiseerde evenementenplanner in te schakelen? Ga dan op zoek naar een goede locatie om je bedrijfsfeest te vieren. Bij locaties waar regelmatig een bedrijfsfeest gehouden wordt, weten ze precies aan welke regelgeving zij zich moeten houden: ook in het after-corona tijdperk. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken over het houden van voldoende afstand en dat soort maatregelen, maar kun jij de focus op sfeer en gezelligheid leggen!

3. Breng een team samen

Het organiseren van een bedrijfsfeest is altijd een flinke klus, en vraagt nu om nog meer denk- en regelwerk. Het is dan ook geen slecht idee om een team samen te brengen: eventueel zelfs met een aantal externe partijen. Op deze manier kun je het werk verdelen en weet je zeker dat je niets vergeet. Mocht er iets door de vingers glippen is er altijd wel een teamgenoot die je aan bepaalde zaken herinnert.

Bedrijfsfeest organiseren in het after-corona tijdperk

4. Houd het klein

Hoewel een bedrijfsfeest vaak gelijk staat aan groots uitpakken, is dit een mooi moment om het juist klein en intiem te houden. Het is hartstikke leuk om met zowel medewerkers als hun families het succes te vieren; maar dat is in deze situatie misschien wat minder verstandig. Houd het dit jaar juist op een klein aantal zodat eventuele maatregelen in het after-corona tijdperk makkelijker te handhaven zijn.

5. Breng de genodigden op de hoogte

Mochten er tegen de tijd dat je bedrijfsfeest gepland staat nog specifieke maatregelen getroffen moeten worden, dan is het belangrijk om hier de genodigden vooraf van op de hoogte te brengen. Misschien moet er een bepaalde afstand bewaard worden, of moeten er nog steeds beschermende middelen gedragen worden. Licht de genodigden op tijd in en voorzie ze indien nodig van de benodigde items om veilig te kunnen genieten van je bedrijfsfeest!

Related Articles