You are here: Home » Lifestyle » Ga je voor de iPhone X of iPhone XS?  

Ga je voor de iPhone X of iPhone XS?  

door Constance

Je wilt een nieuwe iPhone aanschaffen maar je twijfelt tussen de iPhone X en de iPhone SX. Want welk model is nu de juiste keuze voor jou?

Iedereen heeft nu eenmaal zijn of haar eigen voorkeur specs waar een nieuw toestel aan moet voldoen. En vindt een het allernieuwste model het belangrijkste en de ander kijkt meer naar de prijs.

De prijs

De iPhone XS is de opvolger van de iPhone X en daardoor ligt de prijs van de XS ook hoger dan die van de X. De X is een stuk voordeliger, als je deze koopt kan dit je gemakkelijk zo’n euro 300 schelen. Maar is de XS dit prijsverschil ook waard?

De verschillen

De XS heeft een veel snellere processor, een betere camera en een mooier scherm. Ook is het werkgeheugen t.o.v. de X 1 gigabyte groter.

De resolutie van de camera is bij beide modellen hetzelfde, maar de X heeft een truedepth camera. Hierdoor werkt Face ID sneller en kan je ook video’s in stereo opnemen.

De XS heeft een opslag van 512 GB, terwijl de X dit maximaal 256 GB is. De X kan beter tegen water, volgens de certificering kan ie tot wel 30 minuten onder water blijven, op 2 meter diepte.

De overeenkomsten

Ze zijn beiden even groot en hebben een 5,8 inch fullscreen scherm. Ook is bij beide modellen de verhouding 19,5:9.

Maar er zijn nog veel meer overeenkomsten. Zoals al eerder genoemd de camera; de hoofdcamera en dual camera met 12mp en de selfiecamera met 7mp. Stereo luidsprekers, maar geen radio. USB 2.0 en de mogelijkheid om je accu snel te laden. En beiden hebben ook Face ID.

Welke moet ik nemen?

Als je niet op een paar euro’s meer of minder hoeft te kijken dan is de XS de beste keuze, mede door een aantal vernieuwingen t.o.v. de X. Maar vind je dit niet zo belangrijk dan is de X de beste keuze.

Hoe bescherm ik mijn nieuwe iPhone X/XS?

Natuurlijk wil je je net aanschafte iPhone X/XS zo goed beschermen. En daarom moet je ook niet bezuinigen op hoesje. Er zijn iPhone X/XS hoesjes en cases in verschillende modellen, kleuren én functies.

Er zijn slanke hoesjes die het design van de iPhone perfect tot hun recht laten komen, maar ook hardcases waarmee je gemakkelijk een survival tocht kan ondernemen.

 

Speciaal voor iedereen die bang is dat hij of zij zonder accu komt te zitten, zijn er ook zgn. batterij hoesjes. Deze hoesjes hebben een ingebouwde accu waarmee de batterijcapaciteit aanzienlijk wordt uitgebreid.

Related Articles