You are here: Home » Lifestyle » 5 zaken om op te letten bij het afsluiten van een autoverzekering

5 zaken om op te letten bij het afsluiten van een autoverzekering

door danny
5 zaken om op te letten bij het afsluiten van een autoverzekering

Wanneer je je auto verzekert, heb je de keuze uit verschillende dekkingen. Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten, zodat je gedekt bent voor schade die je bij een ander maakt met je auto. Wil je ook verzekerd zijn voor diefstal en schade door natuurverschijnselen, dan kun je voor WA + Beperkt Casco kiezen. Heb je een auto die nog veel waard is, dan is een Allriskverzekering waarmee je ook zelf veroorzaakte schade aan je eigen auto vergoed kunt krijgen een goede keuze. Maar waar moet je allemaal nog meer op letten en aan denken bij het afsluiten van een autoverzekering?

Eigen risico

Vergelijk zeker autoverzekeringen met elkaar wat betreft de hoogte van het eigen risico. Dit is het deel van de schade dat je zelf moet betalen. Deze bedragen kunnen sterk verschillen per verzekering, dus loont om even verder te kijken of je elders een verzekering met een lager eigen risico kunt vinden.

Accessoires meeverzekeren

Heb jij accessoires op je auto zitten die extra toegevoegd zijn en niet standaard op het model zitten, zoals een trekhaak of speciale velgen? Dan moet je dit speciaal opgeven bij het afsluiten van je autoverzekering. Anders zijn ze namelijk niet meeverzekerd.

Nieuwwaarderegeling

Heb je een nieuwe of jonge auto? Let dan op de nieuwwaarderegeling van de verzekering. Dit is van belang voor het inschatten van de waarde van de auto bij flinke schade. De nieuwwaarderegeling zorgt ervoor dat je de eerste periode (één tot drie jaar, afhankelijk van de verzekering) de hele aankoopwaarde van de auto vergoed kunt krijgen. Als men uitgaat van de dagwaarde, is die vergoeding een stuk lager.

Dubbele verzekeringen voorkomen

Dubbele verzekeringen voorkomen

Hoewel het zinnig kan zijn om aanvullende verzekeringen af te sluiten, is het ook zaak om te voorkomen je je ergens per ongeluk dubbel voor verzekerd. Neem bijvoorbeeld geen aanvullende rechtsbijstandsverzekering als je elders al en gezinsrechtsbijstandsverzekering hebt waarbij ‘verkeer’ meeverzekerd is. Verzeker je ook niet bij voor pechhulp als je bij de ANWB of Route Mobiel zit voor pechhulp.

Oude verzekering opzeggen

Stap je over van verzekeraar? Vergeet dan niet je oude autoverzekering zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe verzekeraar namelijk niet standaard voor je. Het zou zonde zijn als je onnodig dubbel betaalt voor dezelfde auto.

Neem dus zeker de tijd om verschillende verzekeringen bij verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Alleen zo kun je tot de gunstigste en meest passende autoverzekering voor jou komen.

Related Articles