You are here: Home » Hobby » 4 apparaten voor de hardcore doe-het-zelver

4 apparaten voor de hardcore doe-het-zelver

door danny
4 apparaten voor de hardcore doe-het-zelver

Nederland is een land van doe-het-zelvers. Dat komt waarschijnlijk niet omdat we als volk goed zijn met de handen, maar meer omdat we liever het geld dat we anders kwijt zijn aan een professional in de zak houden. Daarom bouwt vooral de Nederlandse man vaak een arsenaal aan klusgereedschap en apparaten op die met iedere Vaderdag weer verder uitgebreid wordt. Vaak is het één keer nodig hebben van een bepaald apparaat al reden voor de man om er een aan te schaffen, want je kunt het maar in huis hebben. Daarom zetten we hier ter inspiratie vier apparaten voor de hardcore doe-het-zelver op een rijtje.

MIG lasapparaat

MIG/MAG lassen is een relatief eenvoudige lastechniek en daarmee ook geschikt voor de hobbymatige lasser, die daarbij gebruik kan maken van gasgevulde lasdraad. MIG lasapparaten als die van Migatronic zorgen doorgaans zelf voor de optimale instellingen wat betreft vermogen en amperage. Je hebt altijd één hand vrij om de lastoorts te ondersteunen en te sturen. Het toevoegmateriaal wordt immers automatisch door de toorts zelf aangevoerd. Dit maakt het een snel lasproces, waarbij je in korte tijd grote stukken materiaal kunt lassen. Met deze techniek kun je alle soorten staal en RVS van verschillende diktes lassen.

Hogedrukspuit

Alles wat krachtig is, is interessant. Kijk maar naar auto’s: hoe sneller en krachtiger, hoe meer we erdoor gefascineerd zijn. Daarom is een hogedrukspuit een fijn stuk speelgoed om in huis te hebben. Hiermee kun je je bij tijd en wijle uitleven op het onkruid en het mos op het terras of op de gevel van je huis. Een handige bijkomstigheid is dat het ook nog eens een veel minder lichamelijk belastende methode om rondom huis te boel schoon te houden. Het vuil vliegt er namelijk een stuk sneller af wanneer je er met een hogedrukspuit op los gaat dan wanneer je met een bezem staat te schrobben. Uiteraard is er voorzichtigheid geboden met de hogedrukspuit in de buurt van anderen, en met name kinderen. Ook water dat op hoge druk gespoten wordt, is in feite een soort van wapen waarmee je iemand kunt verwonden. Wel handig om inbrekers mee af te waren, dus.

Verfspuitmachine

Doe het zelver apparaten

Waarom klooien met kwasten en rollers, als het veel makkelijker en netter kan met behulp van een verfspuitmachine? Zo’n verfpistool heeft een instelbare straal en komt met speciale hulpstukken voor spuit, waarmee je ook randen en kleine oppervlakken op een gemakkelijke manier netjes kunt afwerken. Niet alleen kun je ermee verven en lakken, je kunt er ook vernis, olie, beits en houtbeschermingsmiddelen egaal mee aanbrengen. Kies voor een snoerloze variant met accu voor de ultieme bewegingsvrijheid.

Compact cirkelzaag

Van zagen vinden de meesten dat ze het zelf (moeten) kunnen. Om geklooi te voorkomen is een compact cirkelzaag voor thuis een handig hulpmiddel. Deze kun je met één hand bedienen, waardoor je met de andere hand het materiaal kunt vasthouden. Met behulp van een parallel geleider langs het zaagblad, kun je de zaaglijn kaarsrecht houden. Een goede compact cirkelzaag kan niet alleen hout doorzagen, maar ook kunststof, baksteen en tegels.

Related Articles