You are here: Home » Eten & Drinken » 6 leuke uitjes in Den Bosch

6 leuke uitjes in Den Bosch

door danny
Leuke uitjes in Den Bosch

Wanneer je opzoek bent naar een stedentripbestemming in eigen land dan is Den Bosch beslist een aanrader. Den Bosch staat natuurlijk bekend om de ‘Bossche Bollen’, maar deze stad heeft nog veel meer highlights. Zo is Den Bosch een stad met een rijke historie en gezellige mensen. Welke dingen moet je beslist zien in deze Brabantse stad? Wij hebben de 6 leukste uitjes in Den Bosch op een rijtje gezet!

1 Rondvaart door Den Bosch

Wil je Den Bosch op een unieke manier verkennen? Maak dan een rondvaart op de Binnendieze. Je kunt opstappen op twee verschillende plekken en tijdens de rondvaart kom je langs allerlei historische plekken. Er is een gids aan boord die van alles weet te vertellen over Den Bosch en alle highlights. De tocht is 4 kilometer lang en je zult meerdere lage tunnels en bruggen passeren. Af en toe moet je helemaal met je hoofd in de boot om onder de tunnel door te kunnen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

2 Bossche Bollen

We noemden ze al in de inleiding van dit artikel: de Bossche Bollen. Deze lokale lekkernij moet je beslist eten wanneer je op bezoek bent in Den Bosch. Waar kun je deze het beste eten? Eigenlijk overal! In ieder café, iedere supermarkt en bij elke bakker kun je heerlijk verse Bossche Bollen scoren. Een Bossche Bol is als het ware een grote slagroomsoes met een laagje pure chocolade eroverheen. Niet erg gezond, maar zeker het eten waard!

3 Sushi

Wanneer je Den Bosch bezoekt, dan wil je natuurlijk ook lekker eten. Een goede keuze is sushi uit eten in Den Bosch. Bij Sakana kun je genieten van de lekkerste sushi. De sfeer in het restaurant is gezellig en tegelijk rustgevend. Verse vis, op authentieke wijze geserveerd. Even heerlijk uitrusten en je benen even een pauze gunnen na de vele meters die je door Den Bosch hebt gelopen. Ideaal. En de prijzen zijn nog schappelijk ook!

4 Het oude centrum

Het oude centrum van Den Bosch is een absolute aanrader. Hier kun je heerlijk rondlopen en de Brabantse sfeer proeven. Met name de wijk Uilenburg is een erg leuke buurt. Je vindt hier de leukste restaurants met gezellige terrassen, gezellige winkeltjes en historische gebouwen. Deze zone is tevens autovrij, wat ervoor zorgt dat je hier heerlijk rond kunt lopen zonder over je schouder heen te kijken.

5 Stedelijk Museum Den Bosch

Houd van je museums? Dan is het Stedelijk Museum in Den Bosch, ook wel het sm-s genoemd, een echte aanrader. Je vindt hier voornamelijk moderne kunst uit de 20e en 21e eeuw. In 2013 is het hele museum gerenoveerd en vernieuwd, het ziet er vanbinnen dus prachtig uit. Je vindt er werken van grote artiesten als Picasso en Mendini, maar ook onbekende kunstenaars hebben hier werken handen. Naast de vaste exposities, zijn er ook geregeld tijdelijke exposities. Een echte aanrader!

6 Bastion Oranje

Een andere unieke highlight in Den Bosch is het ‘Bastionder’. Dit is een ondergronds informatiecentrum vlakbij het oude centrum van Den Bosch. Hier kom je alles te weten over de eeuwenoude vestingwerken en stadsmuren van Den Bosch. Het monument bevindt zich in een prachtige natuurlijke omgeving. Namelijk het natuurgebied het ‘Bosschoe Broek’. In de zomer groeien hier mooie bloemen en kun je er heerlijk picknicken en wandelen. De perfecte plek om cultuur en natuur te combineren!

Ben jij weleens in Den Bosch geweest? Zo ja, wat vond jij van Den Bosch? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles