You are here: Home » Reizen » Panama, low-budget bestemming in de tropen!

Panama, low-budget bestemming in de tropen!

door Jaro
vakantie-panama-blogo

Panama is een prachtig land waar bijna altijd de zon schijnt. In Nederland zijn we helaas niet gezegend met een erg zonnig klimaat. In de zomer schijnt weliswaar geregeld het zonnetje, maar het kan soms ook met bakken uit de hemel vallen. Daarom zoeken veel Nederlanders in de zomervakantie het buitenland op. Of in de winter, om te ontsnappen aan de grauwe maanden in Nederland.  Een rondreis door Panama is ideaal voor een vakantie naar de zon!

Panama vakantie

Een vakantie naar Panama is beslist een goede keus. Dit unieke land heeft verschillende highlights en je zult er gegarandeerd herinneringen maken die je van je leven niet meer zult vergeten. Panama heeft eigenlijk alles: een prachtige natuur, een comfortabel klimaat, prachtige stranden en een ontzettend fijne cultuur. Aardige mensen, prachtige gebouwen en er hangt een vriendelijk sfeer in het land. Welke dingen moet je beslist zien als je door Panama gaat reizen? Wij hebben 4 tips voor een vakantie naar Panama op een rijtje gezet!

1 San Blas eilanden

We beginnen deze lijst met een echte aanrader: de San Blas eilanden. Dit archipel telt maar liefst 350 eilanden en ligt vlak voor de Caribische kust van Panama. Van deze 350 eilanden, zijn er 40 ‘bewoond’. De mensen die hier wonen, worden ook wel de San-Blasindianen genoemd. Je kunt de dorpjes waar deze mensen wonen bezoeken en op deze manier kun je meer te weten komen over deze intrigerende bevolkingsgroep. Je kunt de eilanden bereiken per boot of per vliegtuig. Naast de traditionele dorpjes vind je ook prachtige natuur en indrukwekkende stranden. Ideaal voor je strandvakantie in Panama!

2 De Pareleilanden

Van de prachtige San Blas eilanden gaan we door naar de Pareleilanden, oftewel de ‘Pearl Island Archipel’. Deze eilandengroep is minder groot dan eerdergenoemde San Blas eilanden, maar zeker een bezoekje waard tijdens je rondreis door Panama.  De locals uit de stad bezoeken deze eilanden vaak in de weekenden. Even een weekendje ontspannen. De eilanden staan natuurlijk bekend om de stranden, maar ook om de indrukwekkende zeedieren. Zo kun je hier onderen andere dolfijnen, walvissen en vele tropische vissen spotten. Je kunt ervoor kiezen om basic te overnachten, maar op de eilanden staan ook veel all-inclusive resorts.

3 Panama-stad

De hoofdstad van Panama is Panama-stad. Er wonen maar liefst 1.1 miljoen mensen in deze megastad en de stad is compleet anders dan dat je gewend bent van de Nederlandse steden. Je vindt er van alles: wolkenkrabbers, stranden en veel groen. Panama-stad is, met name de laatste jaren, razend populair. Het is er supermodern en er wonen veel jonge mensen. In het zakelijke gedeelte van de stad, staan torenhoge wolkenkrabbers. Vanuit de hooggelegen hotelkamers, zul je een prachtig uitzicht over de stad hebben. Ook is Panama-stad de ideale uitvalsbasis voor wanneer je het beroemde Panama-kanaal wilt bezoeken. Ook kun je vanaf Panama-stad je rondreis met de auto beginnen. In een gekochte auto, of met een huurauto natuurlijk.

vakantie-panama-stad-blogo

4 Boquete

We sluiten deze lijst af met Boquete. Boquete is een klein dorpje, middenin de bergen in het oosten van Panama. Deze plek staat bekend om de ruige natuur, vele outdoor activiteiten en het koele klimaat. Ideaal om even af te koelen, na het bezoeken van de warmere gebieden in Panama. Het stadje ligt als het ware in een vallei. Hier kun je, onder begeleiding van een gids, door de jungle wandelen. Naast wandelen kun je er ook ziplinen. Raften of een quad huren.

Zo, dit waren onze favoriete plekjes in Panama. Panama is de ideale bestemming voor als je met een klein budget naar een tropische bestemming wilt. De vlucht kost weliswaar aardig wat geld, maar als je eenmaal aankomt in Panama is het spotgoedkoop. Een vakantie naar Panama is er eentje om nooit meer te vergeten!

Related Articles