You are here: Home » Life Style » Discofeest organiseren: dit mag niet ontbreken!

Discofeest organiseren: dit mag niet ontbreken!

door Judith

De disco stijl bestaat al jaren, maar is nog steeds immens populair. Discofeesten zijn gezellig, ruig en stoer. Ze zijn dus erg leuk om naartoe te gaan. Maar wat als je zelf zo’n feest wilt organiseren? Dan heb je best wat handige spulletjes nodig. Met déze spullen zorg jij voor een knalfeest!

Stroboscoop

Disco is pas echt disco met flitsende lampen. Daarvoor gebruik je het best een stroboscoop. De stroboscoop zorgt voor bijzondere lichteffecten en zorgt zo voor een heel andere sfeer op het feest. Kies je een goede stroboscoop, dan zullen de lichtflitsen ook goed passen bij de muziek die je wilt afspelen tijdens het feest.

Muziekinstallatie

Een discofeest kan onmogelijk een succes worden zonder muziek. Dus ga je eerst op zoek naar een geschikte muziekinstallatie. Denk met name aan een goede versterker en een goede bas. Je kunt niet aankomen met een klein speakertje, want de muziek moet wel sterk genoeg zijn om iedereen luid en duidelijk te bereiken. Als je een DJ gaat huren, neemt die meestal zelf zijn installatie mee.

Blacklights

Blacklights zijn bijna net zo belangrijk als een stroboscoop. Een blacklight is niet te zien, je ziet alleen het effect ervan bij de mensen. Alle lichte en witte oppervlakken flitsen op en lijken zelf licht te geven. Zeker in een donkere ruimte geeft dit een bijzonder effect dat echt een toevoeging is aan je feestje.

Statafels / bar

Zorg dat er een plek is om even rustig te kunnen hangen. Bij een discofeest is het niet zo passend als er tafels en stoelen zijn. Maar statafels aan de zijkant of een bar om aan te hangen horen er wel helemaal bij. Natuurlijk zorg je ook voor wat barkrukken, want mensen zullen moe worden van het dansen en feesten.

Dansruimte

De disco, met zijn felle flitsende lichten en de luide muziek, vereist ook dansruimte. Dat past helemaal bij de sfeer en de muziek. Je hoeft geen grote danszaal te regelen, maar wel een open ruimte waar gedanst kan worden. Deze dansruimte moet een stevige bodem hebben, dus als je buiten je feest houdt zorg je het liefst voor bijvoorbeeld zand op de grond.

Veilige bar

Als je een klein simpel tuinfeestje houdt, kun je misschien gewoon wat drank op een tafel zetten. Maar wordt het een groter feest, dan dien je te zorgen voor een veilige bar. Een veilige bar houdt in dat je de drank op een plaats houdt en dat er iemand is die de drankjes uitdeelt. Hij of zij kan zo nodig voorkomen dat mensen (te) dronken worden en zo het feest verpesten.

Toestemming van de buren

Of nou ja, toestemming… als je thuis het feest wil vieren, dienen de buren wel op de hoogte te zijn. Want een discofeest zal onvermijdelijk wat overlast creëeren, hoe je ook je best doet. Je wilt natuurlijk niet dat de buren om 22:30 al de politie op je af sturen. Dus nodig hen uit of licht hen tenminste in over je plannen. Zo voorkom je nu en in de toekomst problemen met je buren.

De juiste muziek

Het laatste, maar ook belangrijkste punt: de muziek. Een discofeest gaat absoluut niet slagen als je aankomt met oubollige muziek of muziek die gewoon niet goed past. Dus ga je op zoek naar muziek die bekend en hip is en die ook goed past in je discostijl. Dat kan best betekenen dat je discohits van 20 of 30 jaar geleden gebruikt, mits het maar goede muziek is.

Een discofeest organiseren is niet moeilijk, maar je moet wel aan veel dingen denken. Als je het feest bij je thuis organiseert, heb je andere aandachtspunten dan wanneer het ergens anders is. Als je bijvoorbeeld een zaal afhuurt in een cafe, is er meestal al wel wat apparatuur en verlichting aanwezig. Ga jij een discofeest organiseren? Dan weet je nu welke dingen je niet moet vergeten!

Related Articles