You are here: Home » Gezond » Zo creëer je een aangename slaapkamer in de zomer

Zo creëer je een aangename slaapkamer in de zomer

door danny
Zo creëer je een aangename slaapkamer in de zomer

Tijdens de lente genieten we vooral van het zonnetje en de zachte temperaturen. Maar zodra de zomer begint, komen er ook wat nadelen om de hoek kijken. Denk maar eens aan het slapen in een snikhete slaapkamer. Daar wordt toch niemand blij van? Probeer het ongemak dit jaar te voorkomen door alvast een aantal voorbereidingen te treffen.

Koop een speciaal zomerdekbed

Tijdens de warme lentedagen kun je ook al veel plezier hebben van een zomerdekbed. Wacht dus niet te lang met het aanschaffen als je er nog geen in huis hebt. Een zomerdekbed is licht, luchtig en heeft de laagste warmteklasse. De vulling is ademend en vocht absorberend, waardoor het altijd koel blijft aanvoelen.

Schaf een ademend matras aan

Een goed matras draagt zonder twijfel bij aan een aangename slaapkamer. Niet alleen in de zomer, maar in elk seizoen! Investeer in een ademend matras van goede kwaliteit. Zo blijft het lekker koel tijdens de hete zomernachten én behaaglijk warm (niet benauwd en plakkerig) in de winter.

Aangename slaapkamer in de zomer

Kies voor de juiste raamdecoratie

Raamdecoratie is onmisbaar in de slaapkamer. Het zorgt ervoor dat je ’s avonds een donkere ruimte kunt creëren én dat je meer privacy hebt. Daarnaast is het een echte sfeermaker in de ruimte. In het grote assortiment van Luxaflex kun je vast wel een product vinden dat aansluit bij jouw woonstijl en wensen. Van verduisterende rolgordijnen in een leuke kleur tot natuurlijke houten jaloezieën. We raden daarnaast aan om nog voor de zomer goede horren te laten plaatsen. Er is niets zo vervelend dan een zoemende mug die je de hele nacht wakker houdt. Heb je last van hooikoorts? Dan is er een speciale hor met Poll-tex® gaas (o.a. verkrijgbaar bij Thuisin). Dit zorgt ervoor dat een groot gedeelte van de pollen buiten blijft. Erg handig!

Haal het vloerkleed tijdelijk weg

In de winter is het heerlijk om na het wakker worden meteen op een hoogpolig kleedje te stappen. In de zomer zit je hier misschien helemaal niet op te wachten. Het is daarom een prima idee om het vloerkleed tijdens de warme maanden weg te halen. Hierdoor wordt er ook wat minder warmte vastgehouden.

Slaapkamer aangenaam in de zomer

Geef het interieur een frisse make-over

Het kleurgebruik in je slaapkamer heeft onbewust veel invloed op jouw nachtrust en gemoedstoestand. Dit is een prima excuus om de ruimte in de lente/zomer een kleine make-over te geven. Kies vooral voor frisse kleuren en lichte materialen. Hierdoor oogt het geheel ‘luchtig’ en kun je wellicht een stuk beter uitrusten!

 

Related Articles