You are here: Home » Travel » 6 populaire fly drive vakanties

6 populaire fly drive vakanties

door danny

Met een fly drive vakantie, waarbij je vlucht en vervoermiddel op locatie worden vastgelegd, is alles vooraf voor je geregeld is en kun je tóch genieten van de ultieme vrijheid. Indien je wenst, kunnen je accommodaties natuurlijk ook voor je worden vastgelegd. Met een fly drive vakantie leer je het land echt goed kennen en heb je meer contact met de lokale bevolking. Voor rondreizen op andere continenten vertrek je vanaf Schiphol naar je bestemming. Voor Europese bestemmingen kun je echter ook vaak vliegen vanaf vliegveld Eindhoven.

1. Portugal

Portugal is misschien wel de meest ontspannen bestemming van heel Zuid-Europa. Er hangt een laid back sfeer die je vanaf ’s ochtends vroeg in een pastelaria al samen met je kopje espresso naar binnen slurpt. Met een fly drive Portugal combineer je afwisselende natuur met kleurrijke steden en zandstranden waar je aan het eind van de dag niet weg bent te krijgen. En alsof dat nog niet genoeg is, geniet je elke dag van een keuken die weliswaar eenvoudig is, maar altijd voor een smaakexplosie weet te zorgen.

De mooiste plekken van Portugal

Lissabon

Zowel op het gebied van steden als op het gebied van natuur heeft Portugal je meer dan genoeg te bieden. Heb je zin in een stedentrip, of boek je een fly drive waarbij je één of meerdere steden in je programma wilt opnemen? Dan staat uiteraard hoofdstad Lissabon op de eerste plaats. Echter is ook Porto, de tweede stad van het land, de moeite dubbel en dwars waard. Porto bevindt zich midden in een groen landschap vol wijngaarden. Ben je een onvervalste natuurliefhebber? Overweeg dan ook eens een fly drive naar Madeira of de Azoren.

2. Californië, de Golden State

Yosemite

Iets verder weg van huis maak je een fly drive door Californië. Deze staat in het westen van Noord-Amerika is een echte once in a lifetime roadtrip waarbij de hoogtepunten elkaar afwisselen. Californië wordt ook wel de Golden State genoemd. Ook je fly drive vakantie hier verdient goud. In het westen van Amerika bezoek je steden als Los Angeles en natuurparken met eveneens wereldwijd bekende namen: Death Valley, Yosemite en Sequoia zijn slechts enkele voorbeelden.

3. Canada, de definitie van ongereptheid

Canada

Een fly drive door Canada maak je vrijwel nooit met een personenauto, maar met een camper. Met dit vervoermiddel ben je namelijk zo vrij als een vogel, wat precies past bij de aard van het land zelf. Reis je buiten het hoogseizoen, dan is het eigenlijk niet nodig om vooraf camperplaatsen vast te leggen. In juli en augustus kun je in de nationale parken het beste wel reserveren. Met een camper slaap je midden in de ongerepte natuur en vergroot je de kans om oog in oog te komen met het wildlife.

De must-sees van Canada

Canada is een enorm land en dus is het vrijwel onmogelijk om alle hoogtepunten in één reis te verenigen, tenzij je onbeperkt de tijd hebt natuurlijk. Voor de meeste reizigers geldt dit echter niet, wat in de praktijk vaak betekent dat zij een keuze maken tussen een fly drive door West-Canada en een fly drive door Oost-Canada. In het westen van het land bezoek je onder andere de twee bekendste natuurparken van Canada, Banff en Jasper. In het oosten heb je de gelegenheid om de stad Toronto, maar ook Thousand Islands te bezoeken. Deze granieten eilandjes zijn ontstaan in de IJstijd.

4. Sicilië, epicentrum van cultuur en natuur in de Middellandse Zee

Ook een Italiaanse bestemming kan niet ontbreken. Italië is een veelzijdig land met prachtige natuur en dorpen en steden met elk hun eigen verhaal. Een fly drive Sicilië is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Het heuvelachtige eiland met zijn ongerepte landschap telt tal van schatten, die je tijdens een fly drive geheel op eigen tempo kunt ontdekken. Hoofdstad Palermo en de vulkaan de Etna neem je vanzelfsprekend op in je reisprogramma. Vanwege zijn vulkanische oorsprong heeft Sicilië een vruchtbare bodem. Wijn is hier dus ook in overvloed!

5. Safari en een vleugje Hollandse geschiedenis in Zuid-Afrika

Ook Zuid-Afrika is een heerlijk land voor een fly drive. Safari’s, wijngebieden en bruisende steden wisselen elkaar tijdens je rondreis af. Waar je ook bent, altijd heerst er die losse sfeer waarmee het land zich van andere bestemmingen onderscheidt. In Zuid-Afrika bezoek je onder andere Kaapstad, wijngebied Stellenbosch en het Krugerpark om de Big Five te spotten. In Kaapstad alleen al heb je enkele dagen nodig om alle hoogtepunten te bekijken. Je beklimt er de Tafelberg, de Lion’s Head en maakt een excursie naar Robbeneiland.

Achter het stuur in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een heerlijk, relaxt land. Ook wat betreft het verkeer. Dit is overzichtelijk en de chauffeurs hebben totaal geen agressieve rijstijl. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat men in Zuid-Afrika aan de voor ons ‘verkeerde’ kant van de weg wordt gereden. Het links rijden is in het begin even behoorlijk wennen, maar voelt al sneller dan je denkt als vanzelfsprekend. Wel adviseert men om tijdens het rijden de deuren van de auto op slot te laten in verband met diefstal.

6. Andalusië, het pure Spanje

Tot slot weer een Europese bestemming. Eén in het uiterste zuiden van ons continent welteverstaan, waar de zon het grootste deel van de dagen per jaar volop schijnt. Andalusië is de bakermat van sherry, tapas en flamenco. Het ‘pure’ Spanje, waar je ook volop historie en Moorse invloeden om je heen voelt en ziet. Zowel de steden als de natuur maken een fly drive door Andalusië bijzonder. Sevilla, Córdoba, Granada en Malaga zijn steden die je tijdens deze reis absoluut gezien wilt hebben.

Related Articles