You are here: Home » Wonen » Optimaal genieten van je tuin met een tuinkamer!

Optimaal genieten van je tuin met een tuinkamer!

door danny

Iedereen kent de serre wel. De serre werd altijd gezien als de oplossing voor het creëren van licht, ruimte en een buitengevoel, maar tegenwoordig kiezen de meeste mensen toch voor een tuinkamer. Met een tuinkamer ben je een verbinding met je tuin, maar zit je wel lekker beschut tegen de wind en kou van buiten. Veel mensen verwarren een tuinkamer dan ook snel met een serre of verander, maar toch heeft de tuinkamer een aantal voordelen die we in dit artikel zullen bespreken.

De verschillen tussen een tuinkamer, serre en veranda

Veel mensen verwarren een tuinkamer al snel met een serre of veranda. Het verschil is redelijk simpel uit te leggen. Om te beginnen moet bij de plaatsing van een serre de achtergevel vaak helemaal of deels verwijderd worden. Een tuinkamer is echter een afgesloten buitenruimte tegen de woning aan. Je hoeft dus niks te slopen en het hoort bouwkundig niet bij de woning. Met deze reden hoef je in de meeste gevallen ook geen vergunning aan te vragen om een tuinkamer te plaatsen.

Een veranda verschilt vooral van een tuinkamer doordat een tuinkamer een afgesloten ruimte is met, in de meeste gevallen, schuifpuien die de wind en regen tegenhouden. Daarentegen is een veranda altijd open aan één kant. Met harde wind of regen is het dus minder fijn om hierin te zitten.

De voordelen van een tuinkamer

Tuinkamer

Naast de eerdergenoemde voordelen heb ik nog een drie voordelen op een rijtje gezet waarom een tuinkamer erg voordelig kan zijn:

  1. Je kan elk seizoen van het jaar optimaal van je tuin genieten. In de winter en herfst kan je er rustig zitten aangezien de afgesloten ruimte nog lekker warm is. In de zomer en lente kan je ervoor kiezen om buiten te zitten, maar je kan er ook voor kiezen om in de avonduren lekker van de buitenlucht te genieten in de tuinkamer met de schuifpuien open.
  2. Voordelig en makkelijk te plaatsen. Doordat het zoals een serre niet een deel van je woning kan je veel kosten en moeite besparen bij de plaatsing van een tuinkamer. Wanneer je een grote tuin hebt met veel ruimte is het gewoon een soort tuinhuisje van glas die naast je woning staat.
  3. Een tuinkamer is de ideale plek om avond te eten in de zomer. Het is een afgesloten ruimte waardoor je weinig last hebt van de wind die ervoor zorgt dat servetjes wegwaaien. Heb je een gasbarbecue in je tuin? Dan is het ideaal om deze naast de tuinkamer te plaatsen en vervolgens het heerlijke vlees in de ruimte op te eten.

Een tuinkamer is dus de ideale oplossing om het hele jaar optimaal te kunnen genieten van je tuin. Het is een stukje extra huis die veel eenvoudiger te plaatsen is als een serre en het kent enorm veel voordelen. Het hele jaar genieten van buiten, is dat niet ideaal?

Related Articles