You are here: Home » Reizen » Stedentrip Italië: 4 leuke en unieke bestemmingen!

Stedentrip Italië: 4 leuke en unieke bestemmingen!

door Jaro

Italië is een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. De prachtige natuur, mooie stranden, het lekkere eten én de historische steden. Het is daarom ook niet verrassend dat steeds meer mensen voor een stedentrip Italië kiezen. Steden als Rome en Milaan ken je waarschijnlijk wel, maar Italië heeft nog veel meer steden voor een onvergetelijke stedentrip. Wij hebben 4 ideeën voor een Citytrip Italië op een rijtje gezet!

Stedentrip Italië

Een stedentrip Italië staat dus garant voor succes. De historie spat er bij de meeste Italiaanse steden vanaf. Denk aan het Colosseum in Rome, de toren van Pisa, of bijvoorbeeld de Dom in Milaan. Daarnaast is de overheerlijke Italiaanse keuken natuurlijk ook een pluspunt. Zo staan de Napolitaanse pizza’s op de werelderfgoedlijst van UNESCO en kun je overal in Italië van de meest heerlijke pasta’s genieten. Als toetje krijg je vervolgens een sterke espresso voorgeschoteld of een paar bollen Gelato. Wat wil een mens nog meer? Maar welke steden in Italië zijn nu echte aanraders? Wij hebben 4 stedentrip Italië tips op een rijtje gezet!

1 Rome

Een stedentrip naar Rome komt terug op elke ‘Stedentrip Italië top 10’ lijst en dat is natuurlijk ook niet zo verrassend. Deze stad heeft ontiegelijk veel historische bezienswaardigheden die je beslist een keer in je leven gezien moet hebben. Denk aan het Colosseum, de beroemde Trevifontein en natuurlijk het Vaticaan. Ook voor de shopaholics onder ons is Rome een waar genot. Meerdere Italiaanse modehuizen zijn hier gevestigd en je vindt er ook kleinere authentieke Italiaanse winkels. Eén minpuntje: het kan in Rome erg druk zijn! We raden je daarom aan om de zomervakantie te vermijden!

2 Florence

Een andere stad die erg populair is voor een citytrip is Florence. Een stedentrip Florence is een stuk rustiger dan een reisje naar Rome. Het massatoerisme heeft deze stad (nog) niet bereikt en met name in het laagseizoen kun je hier rustig rondlopen en genieten van al het moois om je heen. Volgens sommige reisjournalisten is Florence dé mooiste stad van Italië. In het centrum van de stad vind je meerdere historische kerken, unieke musea en prachtige pleinen. Enkele aanraders tijdens een stedentrip Florence: Ponte Vecchio, Palazzo degli Uffizi en de Dom van Florence.

3 Napels

Over de Italiaanse stad Napels lopen de meningen flink uiteen. De stad heeft een slechte reputatie en wordt door sommige mensen als ‘onveilig’ gezien. In werkelijkheid valt dat reuze mee. Er zijn bepaalde wijken van Napels waar je in het donker liever niet rondloopt, maar dit is in elke stad het geval. Het centrum van Napels is een lust voor het oog. Net als de Napolitaanse pizza, staat het oude centrum ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Napels zelf is niet super groot, maar ook in de omgeving bevinden zich leuke bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Vesuvius of het dorpje Pompeii.

stedentrip italië napels

4 Palermo

We sluiten onze top vier af met een stedentrip op Sicilië. Een stedentrip naar Palermo is een echte aanrader voor mensen die eens wat anders willen doen. Je vindt er, net als in de meeste Italiaanse steden, een historisch centrum vol met indrukwekkende paleizen en kathedralen. Daarnaast staat de stad bekend om de kleurrijke markten. Ook niet verkeerd: op steenworp afstand vind je de mooiste stranden!

Overige steden

Zo, dit waren onze favoriete bestemmingen voor een stedentrip Italië. Naast bovengenoemde steden kent Italië natuurlijk nog veel meer prachtige steden. Hieronder een lijst met overige steden die zich goed lenen voor een onvergetelijke stedentrip:

  • Stedentrip Genua
  • Citytrip Bari
  • Stedentrip Turijn
  • Citytrip Venetië
  • Stedentrip Verona
  • Stedentrip Bologna

Zo, dit waren onze aanraders voor een stedentrip Italië. Zijn we nog Italiaanse steden vergeten voor een leuke citytrip? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles