Concurrent voorblijven als horecaondernemer
Als horecaondernemer moet je creatief zijn om het je gasten naar de zin te maken. Er is veel concurrentie. Dat geldt zeker in de stad, maar ook op het platteland of in dorpen, waar naast een paar kerken ook een paar cafés vertegenwoordigd zijn. Hoewel elk café zijn eigen identiteit en thema heeft, loop je de kans dat de nieuwsgierige gast ook eens bij je concurrent binnenloopt en daar blijft hangen. Tijdens de coronacrisis kwam er een rem op de horeca-activiteiten. Althans, er mochten geen gasten meer ontvangen worden in je zaak. Wilde je als ondernemer toch nog geld verdienen met je zaak, dan moest je buiten de gebaande wegen gaan en nieuwe inkomstenbronnen aanboren.
Slim ondernemen in crisistijd
Velen gingen voor hun gasten koken en gingen de rol vervullen van ‘afhaalcafé’. Gasten bestelden op afstand een warme schotel en de horecabaas ging voor ze aan de slag in de keuken, die voor de nieuwe situatie een upgrade had gehad. Sommigen vervulden misschien al de rol van eetcafé, terwijl andere ondernemers nieuwe skills moesten leren. De uitdaging waar zij voor kwamen te staan was het goed organiseren van alle bestellingen. Degenen die voor het warmhouden van de maaltijden de au bain-marie techniek toepasten, verdienden waarschijnlijk ook het meeste geld.

Au bain-marie, kwaliteit blijft behouden
Want als jij maaltijden, bestemd voor grote groepen, goed warm kon houden, dan stond je al met 1-0 voor ten opzichte van de concurrent die geen bain-marie had. Je heerlijke schotels blijven namelijk van prima kwaliteit zonder smaakverlies en zonder de kans op verbranding. Dat betekende toen tevreden gasten die graag bij je terugkwamen. En wat toen gold, dat geldt nu natuurlijk nog steeds. Tijdens zo’n crisis leer je buiten het hokje te denken. Daar heb je nu veel profijt van, terwijl je weer volop draait met je kroeg. Inmiddels misschien zelfs eetcafé.
Zien eten doet eten
Bedenk, ook nu tijdens een gezellige klaverjasavond is het gewoon enorm handig als je voedsel warm houdt op de au bain-marie manier. Wat te denken van lekkere warme gesmolten chocolade die je over het vanille-ijs doet, om je gasten extra te verwennen. Je hoeft niet constant iemand in de keuken te hebben staan die moet voorkomen dat de chocolade misschien aanbrandt. Nog leuker is het om een bain marie bij je in het café te hebben staan, onder het oog van de gasten. Wedden dat er iemand is die graag hetgeen wat jij erin warm houdt, wilt eten? En als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Voor je het weet heb je spijt dat je geen meerdere bain marie’s hebt aangeschaft.
Wil je van au bain-marie bereiding gebruik maken? Bij Maxima Kitchen Equipment heb je genoeg keuze. Precies de bain-marie die bij jouw manier van ondernemen past. Gemakkelijk schoon te houden, elektrisch- of gas verwarmd en gemaakt van robuust roestvrij staal. Loop je er al warm voor?