You are here: Home » Zakelijk » 7 handige apps voor zzp’ers!

7 handige apps voor zzp’ers!

door Jaro

Werken als zzp’er heeft veel voordelen. Zo is het uitdagend, heb je veel vrijheid en kun je er veel mee verdienen. Toch brengt het werken als zzp’er ook bepaalde verplichtingen met zich mee. Zo heb je geen vast inkomen en dien je zelf klanten te zoeken. Daarnaast moet je een administratie bijhouden waarin je uren en facturen op overzichtelijke wijze georganiseerd moeten worden. Gelukkig zijn er een aantal handige apps voor zzp’ers. Denk bijvoorbeeld aan een boekhouding app, tijdregistratie app of kasboek app. Welke apps moet je beslist hebben als zz’ers? Wij hebben 7 handige apps voor zzp’ers op een rijtje gezet!

Handige apps voor zzp’ers

Apps maken het leven eenvoudiger. Op privégebied, maar ook zeker op zakelijk gebied. Hieronder 7 handige apps speciaal voor zzp’ers!

COEN | Rittenregistratie app

Een ideale app voor rittenregistratie zzp is de app COEN. Het unieke aan deze app is dat je de kilometers die je rijdt eenvoudig kunt organiseren en toewijzen aan specifieke klanten en opdrachten. Zo houd je eenvoudig het overzicht!

Park-line | Parkeerapp

Naast de rittenregistratie als zzp’er, moet je natuurlijk ook kunnen parkeren. Hier komt de Parkline app goed van pas. Dit is – naar ons inziens – de beste parkeer app voor zzp’ers. Je kunt gelijk alle parkeerplaatsen in de buurt zien en ook gelijk betalen via de app. Ideaal dus!

apps-voor-zzpers-blogoaap

Offective | Boekhouding app

Een boekhoudprogramma voor zzp, is als freelancer erg handig. Zo kun je eenvoudig je administratie op een georganiseerde manier bijhouden zonder foutjes te maken en dingen over het hoofd te zien. Een boekhouding app is de ideale toevoeging, zodat je ook onderweg dingen kunt bijwerken. Offective is een handige app waarmee je online je boekhouding kunt regelen. Deze app is betaald, maar het eerste jaar mag je hem gratis proberen.

Urenregistratie zzp app | Keeping

Een ander essentieel onderdeel van ondernemen is het bijhouden van je uren. Je werkt als zzp’er nu eenmaal niet standaard 40 uur en bovendien verdeel je de uren over verschillende projecten. Met behulp van de zzp app Keeping houd je eenvoudig je uren bij. De app is gratis en beschikbaar voor Android en iPhone.

Notities bijhouden | Evernote

Als zzp’er heb je veel dingen waar je aan denkt. Hoe kun je je bedrijf laten groeien? Welke dingen moet je deze week nog doen? Al dit soort dingen wil je niet vergeten, daarom is het handig om deze dingen op te schrijven. Die kun je weliswaar op papier doen, maar het is handiger als je het digitaal hebt staan. Met behulp van de app evernote heb je altijd en overal je notities bij je. Je kunt de app downloaden op je smartphone, maar ook op je computer of laptop heb je toegang tot je notities. Een absolute must voor zzp’ers!

Social Media | Houtsuite

Social media is een belangrijk onderdeel van ondernemen. Platforms als LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram zijn interessante platformen om je doelgroep te bereiken. Als je dit allemaal manueel doet, ben je veel tijd kwijt. Met de app Hootsuite kun je eenvoudig al je profielen beheren. De app kost wel geld (vanaf 25 euro per maand), maar dit is het dubbel en dwars waard. Je zult er veel tijd mee besparen.

Concentratie app | Forest

Met de digitalisering van de maatschappij, is het soms lastig om gefocust te blijven. We worden van alle kanten afgeleid en krijgen continu prikkels binnen. Denk aan mailtjes, appjes, berichtjes en nog veel meer. Met behulp van de app Forest kun je je telefoon tijdelijk aan de kant leggen. Kies hoelang je geconcentreerd wilt werken en de app stelt een timer in. Red je het om niet op je telefoon te kijken? Dan plant Forest een denkbeeldig boompje. Zo kun je langzamerhand een heel denkbeeldig bos planten. De app werkt overigens ook nauw samen met organisaties die echte bomen planten op plekken waar een tekort is.

Zo, dit waren onze favoriete apps voor zzp’ers. Wat is jouw belangrijkste app? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles