You are here: Home » Business » Duurzame inzetbaarheid van medewerkers verbeteren: 4 tips

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers verbeteren: 4 tips

door danny
Duurzame inzetbaarheid van medewerkers verbeteren: 4 tips

Bij veel organisaties speelt duurzame inzetbaarheid tegenwoordig een rol. Medewerkers moeten langer doorwerken, de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt en snelle ontwikkelingen, zowel technologisch als economisch, vragen om flexibiliteit en wendbaarheid van organisaties.

Ondanks dat het thema duurzame inzetbaarheid binnen veel bedrijven speelt, is er vaak nog ruimte voor verbetering. Wil jij (nog) meer aan de slag met gezondheid en vitaliteit? De duurzame inzetbaarheid van medewerkers verbeter je eenvoudig met de volgende 4 tips.

1.         Zorg voor enthousiaste kartrekkers

Als je een aantal bevlogen en betrokken kartrekkers binnen je organisatie hebt, heeft duurzame inzetbaarheid verbeteren de grootste kans van slagen. Hoe meer mensen er écht in geloven, hoe beter het resultaat namelijk zal zijn.

Zorg er hierbij voor dat sowieso een aantal leidinggevenden en mensen uit de managementlaag tot de kartrekkers behoren. Als zij zelf namelijk niet enthousiast zijn, zal het heel lastig worden om medewerkers te motiveren aan hun gezondheid te werken.

2.         Breng in kaart wat nodig is voor meer vitaliteit

Breng in kaart wat nodig is voor meer vitaliteit

Als je wilt werken aan meer vitaliteit binnen je organisatie, is er eigenlijk altijd sprake van maatwerk. Geen enkele organisatie is namelijk hetzelfde en iedere organisatie staat voor andere uitdagingen. Wat bovendien voor de ene medewerker werkt, hoeft niet per se ook voor de ander te werken.

Schakel bijvoorbeeld een expert in om in kaart te brengen hoe het binnen jouw organisatie gesteld staat met de vitaliteit. Zij kunnen inventariseren wat er nodig is om de gezondheid van je medewerkers te vergroten. Vervolgens komen zij met speciale oplossingen op maat voor meer duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan persoonlijke coaching, waarmee medewerkers stappen zetten naar een gezondere leefstijl.

3.         Neem contact op met je zorgverzekeraar

Kunnen je medewerkers aanspraak maken op een collectieve zorgverzekering? Neem dan vooral contact op met je zorgverzekeraar. Bij veel zorgverzekeraars kun je namelijk aanspraak maken op een vitaliteitsbudget. Hierbij zijn vaak verschillende dingen mogelijk. Zo stellen ze soms een vitaliteitsbudget beschikbaar voor elke medewerker, maar kan het ook zijn dat ze bereid zijn tot cofinanciering van vitaliteitstrajecten.

4.         Verdiep je in subsidies voor duurzame inzetbaarheid

Niet alleen cofinanciering vanuit de zorgverzekeraar behoort tot de mogelijkheden om geld vrij te maken voor meer duurzame inzetbaarheid. Je kunt namelijk ook kijken of je in aanmerking komt voor bepaalde subsidieregelingen. De overheid hecht namelijk ook veel waarde aan duurzaam inzetbare medewerkers, dus vaak zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor meer vitaliteit en gezondheid op de werkvloer.

Duurzame inzetbaarheid heeft vele voordelen

Duurzame inzetbaarheid houdt in dat je je werknemers gezond, productief en gemotiveerd houdt, zodat ze in staat zijn om tot aan hun pensioen te blijven werken. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid, kunnen werknemers zich makkelijker aanpassen aan de veranderende arbeidsmarkt. Bovendien verminder je ziekteverzuim en verhoog je de productiviteit en het werkgeluk van je werknemers.

 

Wil je naar aanleiding van deze tips concreet aan de slag met het optimaliseren van vitaliteit binnen je eigen organisatie? Alle organisaties, groot en klein, kunnen terecht bij Vital Solutions: dé expert op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Lees meer over duurzame inzetbaarheid en vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan!

Related Articles