You are here: Home » Reizen » Backpacken in Europa: 5 ideale bestemmingen

Backpacken in Europa: 5 ideale bestemmingen

door Jaro
backpacken-in-europa-blogo

Backpacken is een steeds populairder wordende manier van reizen. Jij én je grote rugzak op avontuur. Alleen of met vrienden, het maakt niet uit. Het gevoel van backpacken is onevenaarbaar. Bestemmingen als Azië en Zuid-Amerika zijn erg populair, maar wist je dat je in Europa ook prima kunt backpacken? Welke bestemmingen zijn ideaal voor backpacken door Europa? Wij hebben de mooiste backpack landen van Europa op een rijtje gezet!

Backpacken Europa

Backpacken is avontuurlijk, uniek én goedkoop. Op deze manier zie je veel dingen die je op een normale reis over het hoofd zou zien. Daarnaast maak je als backpacker eenvoudiger contact met de locals en ben je flexibeler. Europa is een echt backpackland. Sommige mensen denken dat dit werelddeel te duur is om te backpacken, maar het tegendeel is waar. Goedkoop backpacken in Europa is ook gewoon mogelijk. Met name backpacken in Oost-Europa is erg goedkoop, maar zelfs in Italië en Frankrijk kun je goedkoop rondreizen. Maar goed, wat zijn de leukste backpacklanden van Europa? 

1 Spanje | Goedkoop, zon en natuur

Tijdens een backpackvakantie in Europa moet je een bezoekje aan Spanje hebben gebracht. Spanje is een van de goedkoopste landen van Europa. Daarnaast kun je hier eenvoudig reizen met de trein en/of de bus. Ook is Blablacar hier erg populair. Je kunt op deze manier eenvoudig een lift regelen tegenover een kleine vergoeding. Van A naar B gaan in dit prachtige land is geen probleem dus. Daarnaast is Spanje erg veelzijdig. Je hebt levendige steden, toeristische kustgebieden, maar ook prachtige natuurgebieden. Kortom, een must voor elke backpacker!

2 Portugal | Mooie steden en golven

We mogen het kleine broertje van Spanje natuurlijk niet overslaan. Als je naar Spanje afreist, kun je net zo goed ook een bezoekje aan Portugal brengen. Portugal is qua klimaat vergelijkbaar met Spanje, maar dit land heeft zo zijn eigen unieke plekjes. Zo kun je in Portugal geweldig surfen, vind je er steden als Lissabon en Porto en ook aan badplaatsen geen gebrek. Reizen met het openbaar vervoer gaat iets lastiger dan in Spanje, maar nog steeds prima te doen.

3 Macedonië | Indrukwekkende historie

Backpacken in Oost-Europa is erg populair. De landen in deze regio zijn erg goedkoop en ook de diversiteit is erg aantrekkelijk voor backpackers. Macedonië is een van de goedkoopste landen en daarom een echte aanrader. De stad Skopje heeft een rijke historie en is erg trendy. Ook de natuur in Macedonië is erg mooi. Zo is de Matka Canyon een van de mooiste canyons van Europa. Andere landen in Oost-Europa die je zeker moet bezoeken: Albanië, Roemenië, Kosovo.

4 Ierland | Onwaarschijnlijk mooie natuur

Een ‘verrassing’ op deze lijst met backpackbestemmingen in Europa is Ierland. Ierland is niet het eerste land dat in je opkomt voor een solo backpackreis. Toch is dit land een echte aanrader. De natuur van Ierland is onwaarschijnlijk mooi en ook de lokale bevolking is erg gastvrij. Een lift regelen, of bijvoorbeeld ergens een gratis biertje meedrinken is in veel Ierse steden geen probleem. Let wel op: in Ierland is het weer niet altijd even fijn. De herfst en winter kun je dus het beste vermijden.

5 Griekenland | Eilandhoppen en strand

Backpacken doe je meestal over land, maar wist je dat je ook over zee kunt reizen? Eilandhoppen in Griekenland is hier een voorbeeld van. Denk aan eilanden als Santorini, Kreta, Rhodos, maar ook onbekende eilandjes. Verder is de zomer in Griekenland een stuk langer dan bij ons in Nederland. Je kunt hier van mei t/m september heerlijk vertoeven.

Zo, dit waren onze 5 favoriete backpack bestemmingen. Wat is jouw volgende bestemming? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles