You are here: Home » Reizen » Dit zijn de 5 mooiste dorpen in Spanje!

Dit zijn de 5 mooiste dorpen in Spanje!

door Jaro
wit dorpje spanje

Spanje staat bekend om zijn prachtige stranden, indrukwekkende cultuur én de mooie dorpen. De mooiste dorpjes van Spanje liggen verspreid door het hele land. Je kunt er voor kiezen om door middel van een witte dorpen route in Spanje deze dorpen te verkennen, maar je kunt ook zelf op pad gaan. Er zijn in totaal duizenden verschillende dorpen in Spanje, maar wat zijn nu de dorpjes die je beslist moet bezoeken? Wij hebben de 5 mooiste dorpen van Spanje op een rijtje gezet!

Mooiste dorpen Spanje

De meeste Spanjaarden die opgroeien in een dorp trekken na verloop van tijd naar één van de grote steden. Om te werken, om te studeren of om lekker onder de mensen te zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat de meeste Spaanse dorpjes niet meer zo dicht bevolkt zijn. Niet goed voor de lokale economie, maar wel voor het toerisme. Deze rustgevende dorpjes trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Hieronder een greep uit de mooiste dorpen van Spanje:

#1. Frigiliana

Dit witte dorpje bevindt zich in de provincie Málaga. Frigiliana behoort tot de meest bezochte dorpjes van de Costa del Sol en dat is geen verrassing. Vanuit dit prachtig onderhouden dorpje heb je een adembenemend uitzicht op de Middellandse zee. Het dorpje is niet erg groot, maar dat is ook wel de charme van Frigiliana. Je kunt hier verder heerlijk uit eten en vergeet vooral geen handgemaakt souvenirtje te kopen bij één van de vele ambachtelijke winkeltjes.

#2. Albarracín

Dit dorpje ligt in de streek Aragón en Albarracín is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje. Dit prachtig dorpje ligt ongeveer tussen Madrid en Valencia in en is dus ideaal te combineren met een stedentrip naar een van deze twee steden. Dit dorpje staat bekend om zijn unieke ligging, middenin een indrukwekkende vallei. Het dorpje wordt omringd door een eeuwenoude verdedigingsmuur die nog helemaal intact is én Albarracín staat op de nominatielijst om toegevoegd te worden aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek het dorpje dus snel, voordat het massatoerisme hier ook toeslaat!

mooiste dorp van spanje

#3. Santillana del Mar

Voor nummer 3 van deze lijst gaan we helemaal naar het noorden van Spanje. Het dorpje Satillana del Mar ligt in de provincie Cantabrië en dit middeleeuwse dorpje is bijna nog geheel intact gebleven. De gebouwen zijn vrijwel onbeschadigd én het dorpje ligt vlakbij de zee. Op steenworpafstand van Santillana del Mar vindt je de grot Altamira. Deze grot is naar schatting 15.000 jaar oud en de muren zijn beschilderd met prachtige rotstekeningen. Het dorpje ligt misschien een beetje afgelegen van de rest van Spanje, maar het is de detour zeker waard.

#4. Hondarribia

We blijven nog even in het noorden van Spanje. Het dorpje Hondarribia ligt in Baskenland en dit dorpje staat bekend om zijn felgekleurde woningen. De meerderheid van de huizen in dit dorp zijn geverfd in felle kleuren als groen, rood en oranje. Ook kun je in dit dorp heerlijk genieten van de Baskische keuken, met name de visgerechten zijn echte aanraders. Hondarribia ligt op slechts 20 kilometer afstand van San Sebastián en is dus ideaal te combineren met een stedentrip naar deze prachtige Baskische stad.

#5. Mojácar

We sluiten deze lijst af met wederom een ‘wit dorpje’. Mojácar ligt bij Almería in de buurt, in de provincie Andalusië. Dit pittoreske dorpje staat bekend om de smalle straatjes, witgekleurde woningen en vele bloemen. Verder heeft dit dorpje een rijke historie en wordt het door veel reisbureaus gezien als het mooiste witte dorp van Spanje. Ook gaat het gerucht dat niemand minder dan Walt Disney hier geboren is. Niemand weet of dit een feit is of een romantische legende, maar de inwoners van Mojacar zijn er heilig van overtuigd dat deze grote persoonlijkheid zijn roots in het kleine dorpje vindt!

Wat vond jij van de mooiste dorpen van Spanje? Heb je een favoriet? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles