You are here: Home » Reizen » Vakantie Egypte: 5 dingen die je moet zien!

Vakantie Egypte: 5 dingen die je moet zien!

door Jaro

Egypte is al decennialang een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Een vakantie naar Egypte is een vakantie naar de zon. Er was een tijdje een dipje, aangezien het op politiek gebied nogal onstuimig was in het land, maar vandaag de dag is het weer helemaal veilig in Egypte. Dit land staat natuurlijk bekend om de piramides, farao’s, prachtige badplaatsen en indrukwekkende duiklocaties. Welke bezienswaardigheden in Egypte moet je beslist zien? Wij hebben de leukste Egypte bezienswaardigheden op een rijtje gezet!

Vakantie Egypte

Reizen naar Egypte is een onvergetelijke ervaring. Het land ligt relatief dichtbij, een vliegvakantie naar Egypte is zo geboekt. De Egyptische cultuur verschilt echter behoorlijk van de onze. De temperaturen zijn er het hele jaar door aangenaam, de zee is indrukwekkend mooi en de piramides moet je gewoon een keer in je leven gezien hebben. Kortom, een vakantie naar Egypte is een echte aanrader. Wat zijn de mooiste plekken van Egypte? Wij hebben de mooiste 5 plekjes op een rijtje gezet!

1 De Piramides

Een absolute must-see in Egypte: de piramides. Deze indrukwekkend mooie grafmonumenten zijn wereldberoemd. De unieke vorm van de Egyptische piramides en het grote formaat zorgen voor veel bekijks. Ook is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe de piramides nu precies gebouwd zijn. Er gaan verschillende theorieën rond, maar het mysterie is nog steeds niet opgelost. De bekendste piramide is de piramide van Cheops in Gizeh, vlakbij Caïro. De piramide is bijna 150 meter hoog en behoort tot de zeven klassieke wereldwonderen.

2 De Rode Zee

Iets anders dat je beslist moet bezoeken tijdens een rondreis door Egypte is de Rode Zee. Deze zee staat in menig toplijstje met mooie duikbestemmingen. De Rode Zee is als het ware een ‘binnenzee’, maar dit maakt hem niet minder mooi. Prachtige stukken koraalrif, de mooiste tropische vissen én luxe badplaatsen. Kortom, een paar dagen aan de Rode Zee kunnen we iedereen aanraden! Enkele badplaatsen die erg mooi zijn: El Gouna, Sharm El Sheikh en Hurghada.

3 De Nijl

Egypte is een erg droog land, met grote stukken woestijn. Gelukkig voor de lokale bevolking loopt de rivier de Nijl dwars door het land heen. Dankzij het water van deze rivier kunnen de mensen overleven in de warme en droge woestijn. In het verleden overstroomde de Nijl nog weleens, wat de oevers van de rivier uiterst vruchtbaar maakt. Voor toeristen heeft de Nijl ook toegevoegde waarde. Je kunt namelijk prachtige boottochten en cruises maken over deze duizenden kilometers lange rivier.

4 Caïro

Caïro is de hoofdstad van Egypte en in deze prachtige stad wonen ruim 20 miljoen mensen, meer dan in heel Nederland. Het is hiermee ook gelijk de grootste Afrikaanse stad. In deze stad is er meer dan genoeg te doen. Zo vind je hier meer dan duizenden moskeeën, verspreid over de stad. Ook de Citadel is een bouwwerk dat je absoluut moet bezoeken wanneer je in Caïro bent. Dit indrukwekkende bouwwerk vindt haar oorsprong in de 12eeeuw. In 1824 werd een groot deel verwoest, maar wat er nog over is van het gebouw is erg uniek. Denk aan paleizen, moskeeën en een gevangenis. Ook bevinden zich heer meerdere musea. Kortom, in Caïro is meer dan genoeg te doen.

5 Valley of Kings

We sluiten deze lijst af met de ‘Valley of Kings’, oftewel het Dal der Koningen. Dit dal licht vlakbij Luxor en de vallei behoort tot de beroemdste archeologische plaatsen binnen Egypte. Je vindt er tientallen koningsgraven, waaronder het graf van Toetanchamon. De meeste vondsten die in de graven lagen zijn verplaatst naar het Egyptische Museum in Caïro.

Zo, dit waren de mooiste plekken van Egypte. Ben jij weleens op vakantie naar Eypte geweest? Zo ja, wat vond jij ervan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles