You are here: Home » Lifestyle » Beginnen met suppen? Dit zijn de beste tips

Beginnen met suppen? Dit zijn de beste tips

door danny
Beginnen met suppen Dit zijn de beste tips

Ben jij al eens eerder op een SUP board het water op gegaan? Of heb je het mensen wel eens zien doen en lijkt het jou leuk om hiermee te beginnen? Dan kan het goed zijn om hier achteraan te gaan. Suppen is enorm populair geworden in de afgelopen jaren en dat is niet zomaar zo. Als je gaat beginnen met suppen, is het natuurlijk handig om te weten wat jou te wachten staat. Er zijn dan ook een aantal tips die goed zijn om te weten voordat je begint. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, dus lees snel verder.

Een SUP board kopen

Als je van plan bent om vaak te gaan suppen, dan kan het goed zijn om te beschikken over een eigen SUP board. Hiermee kun je dan namelijk wanneer je maar wilt het water op gaan. Dit in tegenstelling tot wanneer je afhankelijk bent van een bedrijf waar je zo’n board moet huren. Er zijn veel verschillende SUP boards waar je uit kunt kiezen, dus doe hier vooral even goed research naar. Ook zijn er een aantal handige accessoires die goed zijn om te hebben, zoals bijvoorbeeld een suppeddel, pomp of zitje. Een SUP board kopen is in ieder geval een goede tip voor jou als beginner, dus ga hier zeker achteraan als je van plan bent om het vaak te gaan doen.

Zittend beginnen

Suppen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt bepaalde technieken en evenwicht om goed op je SUP board te blijven staan. Zeker als je het nog niet of nauwelijks hebt gedaan, is dit moeilijk. Daarom kan het handig zijn om zittend te beginnen. Op deze manier krijg je een beter beeld van hoe je jouw evenwicht goed kunt houden en hoe je gebruik kunt maken van de suppeddel. Als je het op een gegeven moment goed onder de knie hebt, kun je natuurlijk wel gaan staan.

Begin bij een rustige plek

Begin bij een rustige plek

Als je net begint met suppen, is het een aanrader om in de beginfase veel rustige plekken op te zoeken. Als je dit niet doet, kun je namelijk te maken krijgen met veel obstakels die het moeilijker maken om goed te suppen. Voorkom bijvoorbeeld dat je gaat suppen in een gebied met veel boten en boeien, want dit kan het lastiger maken. Als beginner zou je beter kunnen starten in bijvoorbeeld een klein meer waar het rustig is. Zo heb je goed de tijd om je technieken te oefenen en heb je niet te maken met veel drukte.

Check de weersverwachtingen

Een andere handige tip om te onthouden is om vooraf altijd de weersverwachtingen te checken. Als beginner is het een aanrader om te gaan suppen als het zonnig is met weinig wind. Dit is namelijk ideaal, want zo kun je rustig beginnen. Probeer te voorkomen dat je met slechte weersomstandigheden begint met suppen, want dit kan dan veel lastiger zijn. Op basis van de weerberichten is het ook makkelijker om te bepalen welke kleding je moet dragen. Bij mooi weer kun je denken aan een badpak of bikini voor dames of zwembroek voor heren. Als het wat kouder is, kan bijvoorbeeld een wetsuit goed van pas komen.

Deze tips zijn goed om te onthouden als je binnenkort gaat beginnen met suppen. Zorg ervoor dat je jezelf goed voorbereidt, want dan weet je al een beetje wat je kunt verwachten. Houd er rekening mee dat het best even kan duren voordat je het suppen goed onder de knie hebt. Echter zal dit het wachten waard zijn, want als je er eenmaal goed in bent kun je op bijzondere plekken komen en optimaal genieten.

Related Articles