You are here: Home » Food » De multivoordelen van multivitamine 50

De multivoordelen van multivitamine 50

door danny
Multivitaminen 50

Vanaf je 50e levensjaar is het goed verzorgen van je gezondheid belangrijker dan ooit, zeker omdat het je lichaam steeds meer moeite kost om energie aan te maken. Goed eten en veel bewegen helpt, maar is niet genoeg. Multivitamine 50 laten je weer voelen alsof je begin twintig bent.

Multivitamine 50 heten zo omdat je lichaam vanaf je 50e levensjaar een grotere behoefte aan vitaminen en mineralen nodig heeft. Zie het als een kwaliteitsinjectie, die je leven weer de energie geeft waar het soms behoefte aan heeft. Maar waarom heb je juist vanaf je 50e levensjaar behoefte aan een vitamine-impuls?

Vanaf ongeveer je 50e levensjaar heeft je lichaam minder voedsel nodig, omdat je stofwisseling trager gaat werken. Dat betekent dat je minder eet en ook minder essentiële vitaminen en mineralen binnen krijgt. Minder eten is dus niet het probleem, maar als je ineens minder vitaminen binnenkrijgt kan dit zorgen voor lusteloosheid, vatbaarheid voor verkoudheid en infecties. Met vitaminesupplementen zorg je ervoor dat je dus niets tekortkomt.

Als je ouder wordt, wordt de kans op kwaaltjes en ziektes groter. Het medicijngebruik bij ouderen ligt daarom hoger dan bij jongeren, die een sterker immuunsysteem hebben. Medicijnen remmen de opname van vitaminen af, dus wie een kuurtje of een operatie ondergaat doet er goed aan om wat aan te sterken met vitaminen.

Daarnaast maakt het lichaam minder vitaminen, zoals vitamine D, aan als je ouder wordt. Met name voor vrouwen boven de 50 jaar is het daarom belangrijk dat ze vitaminesupplementen slikken die vitamine D bevatten.

Wat kan je zelf doen?

Naast het slikken van multivitamine 50 zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen om aan je dagelijkse hoeveelheid vitaminen te komen. Twee dingen die eruit springen zijn je eetpatroon en je bewegingspatroon.

Gevarieerd en gezond eten is namelijk een van de belangrijkste manieren om je dagelijkse benodigde hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Groeten, fruit, maar ook noten en vis zitten bomvol gezonde voedingsstoffen en wie goed let op wat hij of zij eet zal minder snel een vitaminetekort ontwikkelen.

Lichaamsbeweging is daarnaast ook een essentiële manier om gezond te blijven. Niet alleen vanwege het spier- en botweefsel dat je ermee aanmaakt of vanwege de bloedcirculatie die je ermee stimuleert, maar wie beweegt in de buitenlucht (tuinieren, fietsen of wandelen helpt al een hoop) maakt namelijk vitamine D aan – iets wat ook in multivitamine 50 zit, maar wat je als je boven de 50 bent hard nodig hebt.

Hoe helpen multivitamine 50?

In Wellvita Multivitamine 50+ zitten veel vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor een gezond lichaam. Het vitaminesupplement bevat onder anderen vitamine A, vitamine B1/tiamine, vitamine B2 /riboflavine, vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur (B9), niacin (B3), pantotheenzuur (B5), biotine (B7), vitamine C, vitamine D3, vitamine E, vitamine K, calcium, magnesium, zink, koper, jodium, mangaan, chroom, seleen en molybdeen. We lichten een paar van de belangrijkste vitaminen en mineralen uit:

Wie weinig buiten komt en weinig zon- of daglicht ziet, maakt weinig vitamine D aan. Vrouwen boven de 50 en mannen boven de 70 hebben extra vitamine D nodig omdat het lichaam automatisch minder aanmaakt. Vitamine D is daarnaast belangrijk omdat het calcium opneemt, wat weer goed is voor je tanden en botten. Vrouwen op oudere leeftijd hebben zelfs 20% meer calcium nodig, omdat het lichaam minder opneemt. Zuivelproducten, eieren en noten helpen, maar wie moeite heeft een gevarieerd dieet te ontwikkelen kan een eind komen met multivitamine 50.

Een andere belangrijke vitamine is vitamine B12, dat boven het 50e levensjaar ook steeds minder wordt aangemaakt. We hebben deze specifieke vitamine hard nodig omdat het ons bijvoorbeeld energie geeft. En juist die energie maakt dat we ons weer jong voelen. Het lijkt simpel, en eigenlijk is het dat ook: wie zijn of haar lichaam goed verzorgt, zal zich beter voelen en gelukkiger leven.

 

Related Articles