You are here: Home » Eten & Drinken » 3 redenen om een sapkuur te proberen

3 redenen om een sapkuur te proberen

door danny
3 redenen om een sapkuur te proberen

Een sapkuur, menig mens gruwelt er een beetje bij. Helemaal geen vast voedsel eten, dat is toch niet te doen? Dat beeld is onterecht. Als je wilt afvallen, is een sappenkuur – mits het een goed samengestelde kuur is – juist een prima optie die effectief én gezond is. We bespreken drie redenen om je vooroordelen opzij te zetten en toch een sapkuur te proberen.

Afvallen lukt niet

Diëten is niet eenvoudig. Het kan erg frustrerend zijn als je je eetgewoonten aanpast op een manier die voor jou tamelijk ingrijpend is, maar er toch weinig tot geen resultaat van ziet. Wellicht klinkt een sappenkuur niet als een aantrekkelijk alternatief, maar het is een manier om veel groente en fruit binnen te krijgen op een ‘pijnloze’ manier. Het betekent ook niet dat je zeven dagen per week alleen meer sap tot je mag nemen en dat de sappen die je drinkt niet lekker kunnen zijn. Een sappenkuur programma proberen is daarom zeker het proberen waard als je vastloopt met diëten en afvallen.

Verzadigd gevoel

Diëten wordt vaak gekoppeld aan honger lijden. Als je op een dag alleen maar sappen tot je mag nemen, lijkt dit natuurlijk ook een waarschijnlijk scenario omdat je geen vast voedsel eet. Toch blijkt dat de meeste mensen die een goede sapkuur (bijvoorbeeld met 6 sapjes per dag) doen daar weinig last van hebben, omdat de sapjes boordevol groente en fruit zitten en een verzadigend gevoel geven. Het kan daarom juist minder tot een hongergevoel lijden dan wanneer je simpelweg als dieet veel minder vast voedsel gaat eten. Bovendien mag je naast de sapjes ook nog gewoon water, thee en koffie drinken zonder toevoeging van suiker of zoetstoffen.

Langdurende energie

Langdurende energie

Wellicht ben je bang dat je qua energie de dag niet doorkomt op een sapkuur. Dat is een begrijpelijke zorg, maar wel een onnodige. Waar in het verwerkte voedsel dat velen van ons normaliter eten veel geraffineerde koolhydraten zitten, geven de koolhydraten in groente fruit je sneller energie met een langduriger effect. Dit zorgt ervoor dat je tijdens een sapkuur voldoende energie ervaart om gewoon te kunnen blijven functioneren, terwijl je toch aan het afvallen bent.

Sapvasten kan voor snel en significant gewichtsverlies leiden. Om die reden is het echter niet aan te raden voor mensen met ondergewicht of eetstoornissen, als je zwanger bent, als je borstvoeding geeft of als je jonger bent dan 18 jaar. Klik hier voor meer info over sapkuren.

 

Related Articles