You are here: Home » Wonen » Dit zijn de tuintrends van 2022

Dit zijn de tuintrends van 2022

door danny
Dit zijn de tuintrends van 2022

Kan jouw tuin met de zomer in het vooruitzicht ook wel wat extra aandacht gebruiken? Misschien is het tijd voor een echte make-over! Laat je inspirerende door de nieuwste tuintrends om verzekerd te zijn van een stijlvol resultaat. In 2022 staan de onderstaande stijlen, materialen en aandachtspunten in de spotlights. Wat is jouw favoriete tuintrend?

Terug naar de natuur

De natuurlijke look is al een aantal jaar in opkomst. Ook in 2022 staan de natuurlijke kleuren en materialen weer centraal. Denk hierbij aan gebruik van hout en steen en een kleurenpalet met veel aardetinten. Bij deze trend speelt ook groen een belangrijke rol. Er mogen veel meer planten, grassen, bloemen, struiken en bomen in je tuin staan. Haal een aantal terrastegels weg en creëer hier een mooie plantenborder met vaste planten. Deze planten leven minimaal 2 jaar en staan ook vaker in bloei. Je hebt er dus lang plezier van! Je kunt allerlei mooie vaste planten bij Plantengrow.nl bestellen. Bijna alle vaste tuinplanten uit het assortiment zijn winterhard.

Moderne retro look

Niet alleen in het interieur, maar ook in de tuin zien we de moderne retro look terugkomen. Het is de ideale mix van vintage en eigentijds. Voor retro tuinmeubelen wordt veel gebruik gemaakt van rotan en wicker. Dit wordt aangevuld met kussens en accessoires met grafische retro prints en kleuren als groen, oranje en okergeel.

Nonchalante bohemian stijl

Nonchalante bohemian stijl

Een populaire tuinstijl waar ook rotan en wicker in terugkomt, is de bohemian stijl. Hierbij oogt de tuin alleen een stuk nonchalanter. Het is een combinatie van natuurlijke materialen en warme kleuren. Er liggen extra veel sierkussens op de meubelen, er hangt een sfeervol lichtsnoer in de boom en het terras wordt compleet gemaakt met een prachtig buitenkleed. Een comfortabele hangmat of hangstoel mag hierbij niet ontbreken.

Luxe en comfort in de tuin

Wil je het gevoel krijgen dat je iedere dag in de tuin van een luxe resort rondloopt? Besteed dan niet alleen aandacht aan een modern tuinontwerp, maar ook aan het comfort. Investeer in tuinmeubelen van hoge kwaliteit en gun jezelf die extra luxe. Wat dacht je van een chic tweepersoons ligbed, een grote loungebank of zelfs een jacuzzi in de tuin? Bij deze stijl kan het niet luxe genoeg.

Aandacht voor duurzaamheid

Aandacht voor duurzaamheid

Ook een duurzame tuin valt onder de trends van 2022. Dit gaat niet zozeer over het uiterlijk van de tuin, maar meer over het materiaalgebruik en de toepassing. Koop producten van duurzame materialen, maak je eigen compost, besteed aandacht aan de biodiversiteit en leg je eigen moestuin aan.

Related Articles