You are here: Home » Wonen » Creatief met LED strips: 5 voorbeelden

Creatief met LED strips: 5 voorbeelden

door danny
LED Strip creatief

Zoek je een leuk Do It Yourself project voor je interieur? Ga eens aan de slag met LED strips. Hier kun je ontzettend veel leuke dingen mee doen. Gebruik het in de slaapkamer, in de keuken of bij een willekeurig meubelstuk. Wij zetten 5 toffe voorbeelden voor je op een rij.

 

Waarom kiezen voor LED strips?

Waarschijnlijk ben je wel op de hoogte dat LED verlichting een goede keuze is. Deze lampen zijn namelijk energiebesparend en duurzaam. Het specifieke voordeel van LED strips is dat je ze op allerlei manieren kunt toepassen. Je kunt er heel creatief mee zijn! De strips nemen maar weinig ruimte in beslag en zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en formaten. Voor elk project is er dus wel een geschikte LED strip verkrijgbaar. 

 

1. LED strip in de slaapkamer

Voor het eerste idee hoef je geen professionele klusser te zijn. Je legt de gekleurde LED strip simpelweg op de vloer in de slaapkamer. Het is een hele eenvoudige manier om een ruimte op te fleuren. Heel tof voor in een studentenkamer of tienerkamer!

 

2. LED strip verwerkt in plafond

LED strip verwerkt in plafond

Je kunt ook voor een indrukwekkend resultaat in de woonkamer gaan. Kijk maar eens naar dit chique plafond op de bovenstaande afbeelding. De LED verlichting is helemaal verwerkt in de randen. Het is een modern contrast met de elegante kroonluchter in het midden.

 

3. LED strips in de keuken

LED strips in de keuken

Ook in de keuken kun je alle kanten op met een aantal LED strips. Verwerk het bijvoorbeeld onder de keukenkasten of achter het aanrechtblad. Dit is niet alleen decoratief, maar ook erg praktisch. Kies voor de lichtkleur helder wit voor beter zicht of warm wit voor meer sfeer. Let op: rondom het aanrechtblad (met name de spoelbak, afwasmachine en andere apparaten) kan het vochtig worden. Het is dus belangrijk om te kiezen voor (spat)waterdichte verlichting.

 

4. Gekleurde LED strips in de bar

Gekleurde LED strips in de bar

LED strips zijn perfect voor in een hippe bar. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren. De RGBW strips (red, green, blue, white) kun je zelf verstellen in kleur. Zo kun je ook tinten zoals paars en roze creëren. Super leuk!

 

5. LED strip in de kast

 

Een andere mogelijkheid is om meubels te pimpen met deze kleine lampjes. Je kunt het aan de binnenkant van een kast plakken, achter het hoofdbord van een bed of onder een tafel. Het is helemaal niet lastig en het resultaat is geweldig! 

Related Articles