You are here: Home » Baby & Kids » Zo vier je oudejaarsavond met kinderen; 6 ideeën

Zo vier je oudejaarsavond met kinderen; 6 ideeën

door Marieke
Oudejaarsavond, voor een gezellig avondje met kinderen

Nog een paar dagen en we laten 2021 achter ons een gaan een nieuw jaar tegemoet. Veel kinderen willen tijdens oudejaarsavond dolgraag opblijven tot na middernacht. Maar hoe houd je het zo’n lange avond gezellig als je kinderen op den duur moe worden en eigenlijk naar bed zouden moeten? In dit artikel delen wij zes ontzettend leuke ideeën die garant staan voor een gezellige oudejaarsavond!

Gourmetten

Als je de hele dag al geniet van de oliebollen en om 4 uur een heerlijk borrelplankje op tafel zet, dan kun jij ’s avonds heerlijk met je gezin gourmetten. In veel gezinnen is het traditie om op oudejaarsavond te gourmetten. Kinderen kunnen ook prima helpen met de voorbereiding. Je kunt met elkaar bedenken wat tijdens de gourmet niet mag ontbreken en samen een boodschappenlijstje samenstellen. Ook kunnen kinderen helpen met het dekken van de tafel en alle andere voorbereidingen voor de gourmet. Met je gezin gourmetten staat garant voor een supergezellig avondje en voor je het weet ben je al een paar uur verder.

Filmavond

Knusjes met je partner en kinderen op de bank, een grote bak popcorn en een fantastische familiefilm. Heerlijk toch! Zo kom je oudejaarsavond wel door, vol gezelligheid en lekker eten en drinken. Zoek met elkaar een film uit die je samen gaat kijken. Het leukste is natuurlijk wel als het een film is dat zowel leuk voor kinderen als voor volwassenen is.

Spelletjesavond

Een spelletjesavond is bij uitstek een spel dat je met je gezin kunt doen. Zoek van tevoren al een aantal leuke spellen op die je met elkaar die avond wilt spelen. Zo speel je het ene spel na het andere spel weg en je zult zien dat de uren snel voorbij vliegen. Je kunt per spel ook bijhouden wie de winnaar en wie de verliezer is en zo heb je aan het eind van de avond een ultieme winnaar over alle spellen.

Een andere idee is om te gamen! Stiekem ook superleuk en gezellig!

Een beetje geluk

Iedereen kan wel wat geluk gebruiken. Je kunt met gezin bijvoorbeeld gelukskoekjes bakken. In deze koekjes zitten een papiertje met daarop een geluksboodschap. Ook die kun je met elkaar verzinnen. Tijdens oudejaarsavond kun je met elkaar de koekjes eten en de geluksboodschappen aan elkaar uitdelen. Er zijn nog tal van andere manier te bedenken waarop je een beetje geluk aan elkaar kunt uitdelen. Zou kun je bijvoorbeeld iets met kristalsteentjes, gelukspoppetjes, engeltjes of iets met klavertje 4 doen. Wees creatief.

Vuurkorf

Chocomelk, marshmallows, broodjes, knakworstje, warmte, licht, vuur en gezelligheid. Wat wil je nog meer. Schaar je rondom een vuurkorf of vuurschaal en het feest is toch compleet.

Ga op sjiek. Of juist niet.

Ga op sjiek door je netste kleding te dragen en je mooi op te maken. De mannen strak in pak, de vrouwen in een prachtige galajurk. Help elkaar bij het aankleden, opmaken en haren doen en je hebt al veel lol en gezelligheid vooraf. Maak ook met elkaar lekkere en sjieke hapjes en drankjes, (kinder)champagne hoort daar natuurlijk ook bij. Bouw je woonkamer om tot een heuse balzaal en het feest kan beginnen.

Juist geen zin in sjiek. Duik dan met elkaar in pyjama of onesie heerlijk onder een dekentje op de bank en kijk samen een leuke familiefilm.

Lees ook: Tips voor als je kind bang is voor vuurwerk

Related Articles