You are here: Home » Wonen » Gastenbadkamer renoveren

Gastenbadkamer renoveren

door danny
Gastenbadkamer renoveren

Als je mensen over de vloer hebt, wordt de gastenbadkamer een van de belangrijkste kamers in huis. Om een ​​gast zich thuis te laten voelen, moet het een schone, frisse en gemoderniseerde ruimte zijn met veel privacy.

Klaar om jouw gastenbadkamer te updaten? Hier zijn enkele ideeën voor het verbouwen van de gastenbadkamer die je kan gebruiken om die uitnodigende ruimte te creëren die jouw gasten nodig hebben.

1. Accessoires

Een snelle manier om een ​​gastenbadkamer bij te werken, is door de kleinere accessoires, zoals het handdoekenrek, de toiletrolhouder en de verlichting te vervangen. Op dit moment zijn handdoekrekken in hotelstijl populair omdat ze extra opbergruimte bieden voor meerdere handdoeken. Ze geven de badkamer een luxe uitstraling. De spiegel is een ander item die je kan vervangen. Ga op zoek naar een nieuwe spiegel die perfect past bij de stijl van de badkamer.

2. Schilder de muren opnieuw

Een van de snelste manieren om een ​​badkamer een dramatische nieuwe look te geven, is door de muren opnieuw te schilderen. Helder en fris is wat er op dit moment in stijl is, dus kies een kleuren palet met wit of lichte tinten. Dit heeft als voordeel dat de badkamer groter aanvoelt, aangezien lichte wanden meer licht weerkaatsen.

3. Een nieuw meubel

Nieuwe badkamermeubels behoren tot de duurdere upgrades die je kan maken. Als het huidige meubel verouderd of beschadigd is – of als deze niet veel opslagruimte biedt – vervang deze dan door een nieuwere met een slim ontwerp dat de opslagruimte maximaliseert. Houd er tijdens het winkelen voor meubels rekening mee dat dit een van de grotere aandachtspunten van de kamer is. Aarzel niet om iets stijlvols te kiezen om persoonlijkheid aan de badkamer toe te voegen.

Een nieuw meubel

4. Vloeren bijwerken

Wanneer de vloer in jouw gastenbadkamer er gedateerd of versleten uit begint te zien, is het tijd voor een upgrade. Aangezien dit een van de duurdere onderdelen van het project kan zijn, en aangezien gastenbadkamers vaak zelden worden gebruikt, is het slim om te investeren in de toekomst.

Op dit moment behoren tegels die het uiterlijk van hout nabootsen tot populaire ontwerpideeën voor gastenbadkamers. Dit is om verschillende redenen een goede keuze. Tegels gaan lang mee en zijn goed bestand tegen vocht. Bovendien is de uitstraling van hout tijdloos. Het kiezen van een decor dat niet snel uit de mode raakt, is een belangrijke ontwerpoverweging in een badkamer die mogelijk niet genoeg wordt gebruikt om regelmatige upgrades te rechtvaardigen.

5. Nieuw decor

Als het gaat om ideeën voor het decoreren van gastentoiletten, is het belangrijk om het eenvoudig te houden. Terwijl ze in jouw huis verblijven, moeten gasten een privéruimte hebben. Dit betekent dat ze wat ruimte nodig hebben om uit te pakken – inclusief zeep en toiletartikelen, tandenborstels en reinigingsbenodigdheden, ruimte voor make-up en al het andere.

Vermijd rommel op het aanrecht door bij de basis te blijven: een vaas met een beetje groen misschien, of glazen potten met wattenbolletjes en wattenstaafjes. Voorraadkasten of planken met voldoende handdoeken en toiletpapier. Als je ruimte hebt op een extra plank, plaats dan een paar bath bombs, een kaars of iets anders voor kleur en geur. Laat de rest over aan je gasten.

 

Dit zijn enkele van onze topideeën voor de inrichting en het ontwerp van de gastenbadkamer! 

Related Articles