You are here: Home » Lifestyle » Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

door danny
Wat zijn de voordelen van kunstgras

Overweeg je om de tuin op te fleuren met kunstgras? Dan is het zeker de moeite waard om je er goed in te verdiepen. In dit artikel zetten we maar liefst 8 voordelen voor je op een rij. Wie weet ben je na het lezen helemaal overtuigd!

Voordeel 1: Het heeft weinig onderhoud nodig

Het is natuurlijk vrij logisch, maar wel een heel belangrijk voordeel om te benoemen: kunstgras heeft maar weinig onderhoud nodig. Je hoeft niet meer te maaien, te bemesten of onkruid weg te halen. Daarnaast kun je vuil eenvoudig verwijderen met een doekje en een bezem. Het is dus een ideale aankoop voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

Voordeel 2: Kunstgras gaat erg lang mee

Kunstgras heeft een hele lange levensduur. Het is dus een duurzame aankoop en een goede investering! Wil je graag kunstgras kopen, maar twijfel je nog over de kosten? Dan is het slim om de aanbiedingen in de gaten te houden. Vaak zijn er leuke acties waardoor je een hoop geld kunt besparen.

Voordeel 3: Je hebt ieder seizoen groen gras

Niemand wordt vrolijk van een geel of zelfs bruin gazon. Met kunstgras heb je hier helemaal geen last meer van. Je kunt het hele jaar door genieten van een groen grasveldje!

Voordeel 4: Kunstgras is geschikt voor kinderen

Kunstgras is lekker zacht en dus erg geschikt voor kinderen. Ze kunnen er veilig op spelen en sporten. Een kunstgazon werkt ook goed als valdemping onder speeltoestellen.

De voordelen van kunstgras

Voordeel 5: Je hebt geen last meer van graspollen

Heb je een allergie voor graspollen? Dan is kunstgras een echte uitkomst. In het hooikoorstsseizoen heb je er in je eigen tuin helemaal geen last meer van!

Voordeel 6: Bij kunstgras heb je minder last van ongedierte

Een ander voordeel is dat er nauwelijks ongedierte voorkomt in kunstgras. In de zomer kun je dus heerlijk tussen de grassprieten gaan liggen. Ook zorgen de grasmatten ervoor dat je geen last meer hebt van molshopen.

Voordeel 7: Kunstgras is eenvoudig zelf aan te leggen

Het is erg eenvoudig om kunstgras aan te leggen. Je hebt er vaak dus geen professionele hulp bij nodig. Het belangrijkste is dat de ondergrond (van zand of aarde) goed afgevlakt en ingetrild is. Op deze egale basis kun vervolgens het stabilisatiedoek aanbrengen en het grastapijt uitrollen.

Voordeel 8: PP kunstgras is 100% recyclebaar

Kunstgras dat wordt gemaakt van polypropyleen (PP) is volledig te recyclen. Dat is dus ook nog eens goed voor het milieu!

Related Articles