You are here: Home » Wonen » Stijlvolle en comfortabele zitmeubelen in je woonkeuken

Stijlvolle en comfortabele zitmeubelen in je woonkeuken

door danny
Stijlvolle en comfortabele zitmeubelen in je woonkeuken

Als we het over zitmeubelen hebben, is het een feit dat deze bij een groot aantal mensen in het interieur staan. Van eetkamerstoelen tot barkrukken, ze zijn niet weg te denken uit je interieur. Heel erg logisch, want naast het praktische aspect, kun je met deze meubelen ook een echt statement maken in je eetkamer of woonkeuken. Zitmeubelen is een breed begrip. In deze blog gaan wij het voornamelijk hebben over zitmeubelen die in je eetkamer of woonkeuken staan zoals barkrukken en eetkamerstoelen.

Zitmeubelen zijn sfeerbepalend in de eetkamer

Zitmeubelen zijn sfeerbepalend in de eetkamer

Zoals we hiervoor al kort benoemden kun je met zitmeubelen een echt statement in huis maken en de ruimte maken of breken. De laatste jaren hebben we verschillende modellen en trends voorbij zien komen. Het ene model was opvallender dan het andere en de ene trend was meer een succes dan de andere.

Het feit blijft dat de keuze aan eetkamerstoelen en barkrukken ontzettend groot is. Hierdoor kun jij exact voor het model gaan, die aansluit bij jouw woonstijl. Heb jij een uitgesproken smaak en hou jij van een echte eyecatcher? Ga voor een opvallend exemplaar in een mooie felle velvet kleur. Wil jij juist rust creëren en hou je van aardetinten? Ga voor een mooie microvezel of stoffen variant.

Stijlvolle eetkamerstoelen aan de eettafel

Stijlvolle eetkamerstoelen aan de eettafel

De eetkamer is voor veel mensen een centrale plek in het huis waar de dag samen gestart en afgesloten wordt. Zo’n warme plek als deze verdiend een aantal stijlvolle eetkamerstoelen.

De eetkamerstoelen aan de eettafel worden vaak gebruikt voor meerdere doeleinden. In de ochtend bijvoorbeeld gezamenlijk met het gezin ontbijten en in de avond heerlijk dineren met vrienden. Omdat de eetkamerstoel een veelgebruikt meubelstuk is, is het belangrijk dat deze comfortabel zitten. Daarnaast wordt het natafelen en een spelletjes avond een waar feestje op heerlijke comfortabele eetkamerstoelen.

Naast het comfort is het uiterlijk misschien wel net zo belangrijk. Voordat je eetkamerstoelen gaat kopen, is het handig om vooraf een ‘wensen’ lijstje te maken. Wil je een model met of zonder armleuningen, wat voor een materiaal wil je voor je stoelen, een vast of een draaibaar frame. Zo zijn er nog een aantal aspecten die je vooraf tegen elkaar kan afwegen, waardoor de keuze tijdens de aankoop makkelijker is.

Een must aan je kookeiland; comfortabele barkrukken

Een must aan je kookeiland; comfortabele barkrukken

De afgelopen jaren zijn ze steeds populairder geworden, barkrukken. Waar barkrukken een aantal jaren terug niet mee gingen met de trends en niet comfortabel waren, zien we tegenwoordig comfortabele blikvangers.

Barkrukken worden naast eetkamerstoelen ook een steeds belangrijker meubelstuk in huis. Een trend is zelfs om je eetkamerstoelen en eettafel  te vervangen voor comfortabele barkrukken in combinatie met een mooie bartafel.

Daarnaast worden barkrukken massaal ingezet aan het kookeiland en wij snappen heel goed waarom. Het is knus, praktisch én multifunctioneel. Heb jij in de ochtend haast, maar wil je toch even een klein momentje nemen voor je kop koffie en de krant, begin je dag op je barkruk aan het kookeiland.

Daarnaast zijn deze comfortabele barkrukken ideaal om in de avond heerlijk op te loungen, terwijl de andere persoon aan het koken is, kun jij plaatsnemen op een barkruk. Zo kun je gezellig samen de dag bespreken en later samen aanschuiven aan tafel om heerlijk te dineren.

Ga slim om met de ruimte

Ga slim om met de ruimte

Heb jij een kleinere woning en geen ruimte voor een uitgebreide eethoek? Ga dan slim om met de ruimte. Zo is het belangrijk dat je de ruimte optimaal benut. Meet de ruimte vooraf op en denk erover waar jij je eetkamerstoelen of barkrukken wilt plaatsen. Door dit vooraf te doen, voorkom je dat je ruimte onbenut laat.

Daarnaast is het benutten van de hoogte ook zeker een aanrader. Doordat jij in de hoogte werkt met bijvoorbeeld een smalle kast, laat je de ruimte groter lijken dan dat deze daadwerkelijk is. Een ander belangrijk punt waar je op moet letten, zijn kleuren. Sommige kleuren of materialen kunnen de ruimte kleiner laten lijken. Een basisregel is om op de muur bijna de zelfde kleur te gebruiken als de vloer. Wil jij meer tips voor het inrichten van een kleine keuken? Klik hier.

Mix and match je zitmeubelen voor een speels effect

Mix and match je zitmeubelen voor een speels effect

Het leuke aan eetkamerstoelen en barkrukken is dat ze te mixen en matchen zijn hoe jij het wilt. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor eetkamerstoelen met bijpassende barkrukken, hierdoor creëer je eenheid en een rustige sfeer in de woonkeuken.

Wil jij juist een speels effect creëren en heb jij een uitgesproken interieurstijl? Ga dan voor eetkamerstoelen of barkrukken in verschillende kleuren. Wat we op het moment ook veel terug zien in verschillende interieurs, zijn verschillende modellen én kleuren eetkamerstoelen. Probeer hier een balans in te vinden en combineer het precies naar jouw smaak.

 

 

Related Articles