You are here: Home » Travel » Genieten van een cruise

Genieten van een cruise

door danny
Op Cruise gaan

Je wilt zo graag een wereldreis maken, maar je weet niet precies hoe en waar je moet beginnen. Lekker op nog onontdekte plaatsen inspiratie opdoen. Of in bruisende oude steden rondslenteren die bol staan van geschiedenis en cultuur. Je hebt het gevoel dat je even weg moet en behoefte hebt aan bijtanken. In plaats van het vliegtuig te pakken, kun je ook kiezen voor een cruise.

De cruise van je leven

Maar liefst zeven continenten kun je bezoeken en vier oceanen zijn door jou te ontdekken. Ga de wereldbol verkennen. Je kunt eindeloos doorgaan. Bijna een half jaar wegblijven en genieten op een gigantisch schip! En dan natuurlijk naar de mooiste en bekende bestemmingen zoals Barbados, de Maagdeneilanden en Alaska. Maar je kunt ook de cruise van je leven van maken door plaatsen te bezoeken waar je niet zo snel in je eentje zou gaan rondlopen. Ga eens naar Nusa Lembongan, een Indonesisch eiland. Of Saranda aan de Albanese kust. Wat te denken van Symi in Griekenland? Hier werden ooit de snelste zeilboten gebouwd. Misschien zelfs een aantal boten die meededen in Peloponnesische Oorlogen.

Van reizen krijg je energie

Op zo een megacruise doe je veel indrukken op. Je krijgt veel inspiratie waardoor je snel weer bruist van de energie! Wie weet krijg je wel interessante ideeën en ga je onverwacht andere dingen oppakken zoals tekenen, schilderen of schrijven. Maar blijf niet de hele tijd met je hoofd in de wolken. Er zijn ook altijd een aantal zaken waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Een goede verzekering bijvoorbeeld. Ga vooral goed voorbereid op reis en weet deels waar je heen wilt en wat je nodig hebt.

Cruiseship

Hip en trendy

Het is al een tijdje geleden dat alleen de ouderen onder ons op cruise gingen. Nu is het juist hip om op cruise te gaan voor iedereen. Je komt overal, je hoeft niet in of uit te pakken onderweg en je vaart heel ontspannen van de ene indrukwekkende plaats naar de andere mooie bezienswaardigheid. Ondertussen kun je lekker zwemmen aan boord in het prachtige zwembad, van een cocktail genieten of ’s avonds helemaal uit je dak gaan op de dansvloer. Elke cruisemaatschappij geeft je de verzekering van een fantastische vakantie. De walvissen en dolfijnen zwemmen af en toe met je mee. En je kunt eindelijk pinguïns in het echt zien.

Alleen maar voordelen

Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen aan een cruisevakantie. Het geeft een weldadige rust om niet zelf steeds te moeten rijden. Je wordt gebracht, je wordt gevaren en je komt op de mooiste plekken van de wereld. Je kunt naar Spitsbergen en Antarctica. En je kunt eindelijk die selfie maken met een Atlantische Papegaaiduiker!

Related Articles