You are here: Home » Reizen » Een reis naar India maken? 5 handige tips

Een reis naar India maken? 5 handige tips

door danny
Een reis naar India maken 5 handige tips

Er is wellicht geen ander moment geweest in onze recente geschiedenis dat we zo konden dromen over het maken van een mooie reis. Dromen, omdat het daadwerkelijk maken van zo’n reis dankzij de coronacrisis tijdelijk onmogelijk is. Eén zo’n absolute droombestemming is India, het land van geuren en kleuren. Denk jij na over het maken van die droomreis naar India wanneer dit weer kan? Dan hebben we vijf handige tips voor je, beginnend bij het allerbelangrijkste: het visum.

1. Van tevoren je visum regelen

Helaas kom je India niet binnen zonder een visum. Het is belangrijk dat je vooraf je visum voor India regelt, zodat je bij aankomst geen problemen krijgt. Er bestaan een aantal visumvoorwaarden voor een reis naar India waar je aan moet voldoen om het visum te krijgen, en aan het visum zelf zitten uiteraard ook voorwaarden (zoals een maximale lengte van je bezoek) gekoppeld. Omdat er drie verschillende soorten visa bestaan en het zelf aanvragen bij de ambassade tamelijk ingewikkeld kan zijn, doe je er goed aan om een gespecialiseerd visumbureau jouw visum te laten regelen. Je kunt bij hen gewoon in het Nederlands je visum voor India aanvragen, en dit wordt dan zorgeloos voor je geregeld. Je ontvangt dan een elektronisch visum (een e-visum) binnen een paar dagen in je mailbox. Dit kun je tot 72 uur van tevoren regelen. Tegen een meerprijs is een spoedaanvraag ook mogelijk. Dan heb je in de meeste gevallen je visum de volgende dag al. Zo begin je met een fijne start aan jouw droomreis naar India.

2. Leer negeren of accepteren

Houd er rekening mee dat men in India in één opslag weet dat jij een toerist bent en dat er dan ook veel mensen iets van je willen. Verkopers lopen achter je aan om wat aan je te slijten, mensen willen met je op de foto, kinderen bedelen om geld. Daar kun je veel last van hebben. Probeer je beleefdheid overboord te zetten en negeer verkopers en bedelaars. Op een gegeven moment haken ze dan af. Wil er iemand met je op de foto, zeg dan gewoon nee of onderga het om er vanaf te zijn.

Reis naar India maken

3. Ga je naar de Taj Mahal? Wees er vroeg bij

Als je voor de eerste keer naar India gaat, wil je ongetwijfeld graag de Taj Mahal bezoeken. Dat is immer hét symbool van India. Daar denken vele andere toeristen precies hetzelfde over, en die kun je dan ook allemaal ter plekke tegenkomen. Dat betekent dat je niet in alle rust van deze bijzondere plek kunt genieten en dat menig fotomomentje verpest wordt door mensen die in de weg staan. Ga, als dat tot de mogelijkheden behoort, zo vroeg mogelijk. Vanaf zonsopgang worden er mensen toegelaten, dus zorg dat je er dan bent. Dan kun je rustig genieten van je bezoek aan de prachtige Taj Mahal.

4. Zoek de rust op

India een zeer drukbevolkt land, en in de steden kan de mensenmassa en de drukte vaak overweldigend zijn. Hoewel er natuurlijk veel te zien en te doen is in de steden en bij andere toeristische trekpleisters, heeft het land ook mooie plekken te bieden waar het wél rustig is. Bezoek een natuurgebied, maak een trip naar de woestijn of trek de bergen in om even aan de drukte te ontsnappen en het andere India te zien.

5. Bewapen je tegen darmproblemen

Westerlingen die naar India gaan, krijgen vaak te maken met ‘Delhi Belly’, oftewel darmproblemen. Dit is het gevolg van lagere hygiënische standaarden in India. Hoewel het gevaar altijd op de loer zal blijven liggen, kun je wel een aantal dingen doen om het te proberen te voorkomen. Koop geen eten in de trein of uit vitrines. Drink alleen water en frisdrank uit gesloten flesjes en drink niets waar ijsblokjes in zitten. Neem desinfecterende handgel mee en gebruik deze meerdere malen per dag, vooral rondom eetmomenten. Vaak wordt het eten van street food afgeraden, maar als je kunt zien hoe het bereid wordt, biedt dit doorgaans meer zekerheden dan voedsel uit een restaurantkeuken die achter gesloten deuren zit.

Kijk hier voor meer nuttige tips. Zie je het wel zitten om dit wonderlijke, omvangrijke en gevarieerde land te bezoeken? Als je bovenstaande tips in acht neemt, krijg je er geen spijt van. Klik op de link om alles over het visum voor India te weten te komen, zodat jij goed voorbereid op reis kan naar het machtige, prachtige India.

Related Articles