You are here: Home » Wonen » Handige tips voor het inrichten van een kleine keuken

Handige tips voor het inrichten van een kleine keuken

door danny
Handige tips voor het inrichten van een kleine keuken

Een kleine keuken hoeft helemaal geen groot probleem te zijn. Zolang je het op de juiste manier inricht, kun je er heel veel plezier van hebben. We begrijpen dat dit alleen best een lastige klus kan zijn. Waar begin je mee en waar moet je rekening mee houden? In dit artikel geven we handige tips om een kleine keuken zo praktisch en mooi mogelijk in te richten!

Tip 1: Kies voor een rechte keuken

Je moet je droom over een ruime hoekkeuken met een groot kookeiland waarschijnlijk nog even laten varen. In een kleine ruimte kun je namelijk beter kiezen voor een compacte rechte keuken. En dit kan net zo mooi zijn! Keukens met een rechte opstelling zijn namelijk ook verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en materialen. Je kunt het dus helemaal aanpassen naar jouw wensen. Daarnaast is het mogelijk om de apparatuur in te laten bouwen voor een ruimtelijk effect.

Tip 2: Maak optimaal gebruik van de hoogte

Maak in een kleine ruimte altijd optimaal gebruik van de hoogte. In een keuken doe je dat door de opbergruimte naar boven door te trekken. Bijvoorbeeld met extra hoge keukenkastjes of een aantal stevige wandplanken. Als je op een praktische manier de hoogte benadrukt, oogt de keuken ook direct een stuk groter.

Tip 3: Creëer slimme opbergruimte

Kies daarnaast voor zo veel mogelijk slimme opbergsystemen. Elke centimeter moet optimaal benut worden! Laat bijvoorbeeld een draaicarrousel plaatsen in een hoekkast en hang je pannen en/of keukengereedschap op aan de muur. Vergeet ook de ruimte bovenop je keukenkasten niet. Hier kun je spullen opbergen die je maar heel weinig gebruikt. Denk aan allerlei kookspullen voor kerst of een andere feestdag. Maak het voor gebruik altijd wel even goed schoon.

Tip 4: Zorg voor genoeg (dag)licht

Zorg voor voldoende daglicht in kleine keuken

Laat een kleine keuken groter lijken door genoeg daglicht binnen te laten. Besteed daarnaast aandacht aan goede algemene verlichting en heldere werkverlichting boven het aanrechtblad. Je kunt het zelfs nog aanvullen met een aantal ledstrips om de keuken een hele moderne touch te geven. Dit soort strips kun je eenvoudig onder of bovenop de keukenkastjes bevestigen. Sommige varianten zijn zelfs dimbaar. Hierdoor is het praktisch en sfeervol tegelijk!

Tip 5: Houd het simpel

Probeer je wat betreft accessoires en opvallend kleurgebruik een beetje in te houden. Veel poespas zorgt voor een chaotische uitstraling, wat de kleine keuken nóg kleiner laat lijken. Ruim ook regelmatig alle spullen in de keuken op en houd het aanrechtblad zo leeg mogelijk.

Related Articles