You are here: Home » Zakelijk » Hybride werken. Hoe werkt dat?

Hybride werken. Hoe werkt dat?

door Constance

Weer terug naar kantoor? Moet je er niet aan denken? Dan ben je niet de enige want uit diverse onderzoeken is gebleken dat, maar 10% van de ondervraagden volledig terug wil naar kantoor. Verder wil 20% alleen nog maar thuiswerken, terwijl 70% het thuiswerken graag wil afwisselen met kantoor, het zgn. Hybride werken.

De helft van de beroepsbevolking heeft vanaf maart 2020, noodgedwongen, thuis moeten werken. En waar in het begin gedacht werd dat het een tijdelijke situatie zou zijn, is nu gebleken dat er nog steeds veel thuis gewerkt wordt, ondanks het feit dat de maatregelen inmiddels versoepeld zijn.

Wat zijn de voordelen van thuiswerken?
Veel werknemers waren in het begin sceptisch over thuiswerken, en dat gold ook voor hun managers en leidinggevenden. Maar de meningen zijn geheel gekanteld want inmiddels is gebleken dat er thuis voor velen prettiger én effectiever wordt gewerkt.

Je kan niet meer voor elk wissewasje gestoord worden en hierdoor kan je je tijd veel productiever gebruiken. Dat kan ook op andere tijden zijn, i.p.v. de reguliere kantoortijden, want je kan je tijd zelf indelen. En je bent geen reistijd kwijt, in het OV en/of in de files (die gewoon weer zijn teruggekeerd).

Een ander voordeel is dat je minder tijd kwijt bent aan lange vergaderingen, wat bij fysieke vergaderingen vaak wel het geval kan zijn. Het is immers gebleken dat je geen urenlange Zoom/Teams of Google Meets vergaderingen kan houden, want na verloop van tijd verslapt je aandacht. Tijdens een online vergadering heb je je te houden aan het afgesproken tijdsslot, waardoor je vergadering veel effectiever wordt en er minder kans is om te verzanden in oeverloze discussies.

Wat is dat, hybridewerken?
Maar liefst zeven op de tien werknemers wil graag ‘the best of both worlds’ ofwel Hybride werken. Je kan dan denken aan een of twee vaste dagen waar jij, met je team en manager/leidinggevende, op kantoor bent om elkaar tijdens meetings en teaming sessies ‘live’ in de ogen te kunnen kijken.

Als een aantal van je collega’s ervoor kiezen om wel volledig terug naar kantoor te gaan, ontstaat de situatie dat een klein deel van het team ‘live’ bij een vergadering aanwezig is en de rest online aansluit. En ook op deze manier blijven je vergaderingen kort en bondig, en dat is prettig voor iedereen, of je nu thuis werkt of op kantoor zit.

Hoe weet ik of Hydride werken iets voor mij is
Je zou met je collega’s en je manager/leidinggevende een proefperiode kunnen afspreken, van bijvoorbeeld 3 maanden. In deze 3 maanden ga je de ene week Hydride werken en de andere week ga je 5 dagen naar kantoor. Op deze manier kan je voor jezelf heel goed bepalen of jij een ‘kantoor’ of een ‘Hybride’ type bent.

En tijdens je thuiswerkdagen kan je, samen je team, ook deelnemen aan overleggen en vergaderingen. Een goede manier om de samenwerking tussen de thuiswerkers en de kantoorwerkers te stimuleren is de Red Teaming methode waarbij een belangrijk onderwerp ‘Hydride werken’ is.

Maar één conclusie is, na ruim 16 maanden Covid-19 wel te trekken, ‘terug naar kantoor’ zal nooit meer hetzelfde zijn.

Related Articles