You are here: Home » Lifestyle » Houd je hoofd en huis koel met deze tips!

Houd je hoofd en huis koel met deze tips!

door danny
Houd je hoofd en huis koel met deze tips!

Het is zomer! De temperatuur stijgt lekker naar een graad of 30 en we zitten meer buiten. Nadeeltje, het wordt binnen ook lekker warm. En dat willen we niet.. Daarom hier wat tips om de warme zomerdagen door te komen en ’s avonds wel lekker te slapen. 

1. Kies de juiste buitenzonwering

Goede buitenzonwering is belangrijk, het beschermt je interieur tegen verkleuren en houdt het lekker koel in huis. Ga bijvoorbeeld voor rolluiken, deze zorgen dat het zonlicht geblokkeerd wordt waardoor de warmte niet naar binnen trekt. Naast dat rolluiken beschermen tegen de zon, geven ze ook een veilig gevoel. Rolluiken kunnen zowel met de hand als elektrisch bedient worden, net zo handig, vanuit je luie stoel de rolluiken naar beneden doen. 

2. Zet de ramen open 

Wanneer je overdag weg bent en de zon schijnt houd je je ramen gesloten. Zo sluipt de warmte er minder snel in. Koelt het ’s nachts dan een beetje af, dan zet je alle ramen tegenover elkaar open. Zo kan het lekker doorwaaien.  

3. Raamdecoratie of gordijnen 

Raamdecoratie en gordijnen kunnen goed helpen tegen de warmte in huis. Kies bijvoorbeeld inbetweens deze houden zonlicht tegen zonder de kamer helemaal te verduisteren. Inbetweens geven naast een isolerende werking ook veel sfeer en privacy. Een perfecte keuze om de zomerdagen mee door te komen. 

4. Doe rustig aan

Doe rustig aan

Ja het is heet. Dus relax en maak je niet al te druk, daar krijg je het alleen maar warmer van. Zorg dat je je huis ’s ochtends of ’s avonds schoonmaakt en niet midden op de dag. Sla stofzuigen over en plan dat in op wat koelere dagen, elektrische apparaten geven alleen maar meer warmte af. Ga lekker in de tuin zitten en geniet van je zomer, met een cocktail op de loungebank. 

5. Zwaarder geschut

Krijg je de hitte helemaal niet meer uit je huis? Een goede ventilator kan al veel schelen, zorg voor een stille ventilator met eventueel een timerfunctie. Zo kan jij het lekker koel maken op je slaapkamer. Mocht een ventilator niet lukken kan je kiezen voor een aircooler een mix tussen een ventilator en een airco. Deze koelt én zuivert de lucht. Daarnaast verbruikt deze vele malen minder energie dan een mobiele airco, dus een betere oplossing voor ons klimaat. 

Met deze tips kom je vast de zomer wel door, geniet van het weer en de zomer! 

Related Articles