You are here: Home » Business » Je eigen reclamebord ontwerpen? Zo doe je dat

Je eigen reclamebord ontwerpen? Zo doe je dat

door Annerieke
reclamebord ontwerpen

Als je nieuwe klanten wil aantrekken, zullen zij van het bestaan van je bedrijf op de hoogte moeten zijn. Tijd om aan je naamsbekendheid te gaan werken dus. Tegenwoordig ligt de nadruk bij marketing veel op online uitingen, maar ook offline marketing kan nog steeds erg effectief zijn. Hoewel je met online marketing gemakkelijker je doelgroep kunt benaderen, is er onder andere sprake van veel concurrentie en minder aandacht van mensen. Juist met offline marketing heb je tegenwoordig meer kans om lokaal opgemerkt te worden, bijvoorbeeld met een reclamebord. Om van een reclamebord een opvallende reclamedrager te maken, zijn er wel enkele zaken waarmee je rekening moet houden tijdens het ontwerpen. Welke? Hieronder vind je vijf tips.

Effectieve offline communicatie

Met reclameborden maak je goede promotie, omdat het een van de meest ingezette vormen van offline communicatie is. Reclameborden hebben verschillende toepassingen. Zo kun je een reclamebord aan de gevel van je bedrijf, aan een hek ervoor of op de stoep plaatsen om de aandacht te vestigen op je bedrijf. Maar je kunt een reclamebord ook gebruiken om potentiële klanten te wijzen op specifieke producten of diensten die je aanbiedt. Daarnaast worden reclameborden ook veel ingezet op beurzen en evenementen, om de aanwezigen naar je stand te krijgen.

Waar je aan moet denken als je een reclamebord wil ontwerpen? Hieronder geven we vijf praktische tips.

1. Kies geschikt materiaal

Reclameborden zijn in allerlei verschillende materialen te verkrijgen. De materiaalkeuze bepaalt sterk de prijs van een reclamebord, maar ook of het geschikt is voor binnen of buiten. Wil je een reclamebord als aankleding van bijvoorbeeld je ontvangsthal, of voor een beurs of evenement? Dan kun je prima kiezen voor karton. Bij een reclamebord dat je aan de gevel van je bedrijf wil hangen, of ergens anders buiten, kun je beter kiezen voor het weerbestendige en sterke Trespa.

2. Kies een geschikt formaat

Het lijkt triviaal, maar het formaat van een reclamebord kan een groot verschil maken in effectiviteit. Als je reclameborden maken wil, is het ook hier goed om eerst te bedenken of het bord binnen of buiten geplaatst zal worden. Een bord dat binnen komt te hangen of staan hoeft zeker niet levensgroot te zijn om op te vallen. Buiten kan dit juist wel het geval zijn, zeker als het reclamebord iets verder van de weg af hangt of staat.

3. Een achtergrondkleur kiezen

Zodra je het geschikte materiaal en juiste formaat gekozen hebt, kun je aan de slag met het echte ontwerpen van een reclamebord. Vaak begint dit met het kiezen van een achtergrondkleur. Het is goed om te onthouden dat een duidelijk contrast en opvallende achtergrondkleur meer opvallen. Wil je het simpel houden, dan kun je voor bijvoorbeeld een witte of zwarte achtergrond kiezen. Wil je dat het bord er meer uitsprint, dan kun je ook kiezen voor een opvallende kleur uit je logo of huisstijl.

4. Een reclamebord met tekstbedrukking

Wil je op het reclamebord tekst plaatsen met bijvoorbeeld informatie over een nieuw product? Let er dan goed op welk lettertype je gebruikt. Sommige lettertypen hebben de neiging te vervormen bij hele grote letters. En daarmee komen we gelijk bij een ander belangrijk punt, namelijk dat de tekst groot genoeg moet zijn om ook op afstand op te vallen. Te kleine tekst zal bij mensen niet opvallen, waarmee het reclamebord zijn doel verliest. Let er daarnaast trouwens ook op dat de tekstkleur voldoende contrasteert met de achtergrondkleur.

5. Een reclamebord met een afbeelding

Als je een reclamebord met een afbeelding zoals je logo voor op de gevel van je bedrijf wil maken, zijn er weer andere aandachtspunten. Ook bij een afbeelding op een reclamebord moet je er goed op letten dat deze groot genoeg is om op afstand op te vallen. Denk er daarnaast ook aan dat hoe groter het reclamebord zal worden, hoe meer pixels de afbeelding moet hebben om een mooie, scherpe afbeelding te maken.

Succes met het ontwerpen van je reclamebord!

Related Articles