You are here: Home » Business » Effectief thuiswerken, dit komt erbij kijken

Effectief thuiswerken, dit komt erbij kijken

door danny
Effectief thuiswerken, dit komt erbij kijken

Dankzij de maatregelen rondom het coronavirus werken veel mensen al een lange tijd vanuit huis. De ene persoon vindt dit erg fijn, maar de andere persoon weer wat minder. Thuiswerken is natuurlijk een stuk anders dan dat je aan het werk bent op kantoor. Veel mensen vinden het dan ook lastig om thuis effectief aan de slag te gaan. Toch zijn er een aantal dingen die je hierbij kunnen helpen. In dit artikel vertellen wij je hoe je effectief thuis kunt werken, dus lees snel verder als je hier wat moeite mee hebt!

Creëer je eigen thuiskantoor

Ten eerste is het belangrijk om voor jezelf een goede thuiswerkplek te creëren. Dit betekent dat je niet gewoon even aan de eettafel moet gaan zitten, maar echt je eigen thuiskantoortje samenstelt. Misschien heb je nog een bepaalde ruimte in huis waar dit thuiskantoor perfect zou passen. Voor een goed thuiskantoor heb je een stevig bureau en comfortabele stoel nodig. Bovendien heb je bepaalde apparatuur nodig, zoals bijvoorbeeld een laptop/computer en printer. De kans is groot dat je normaal gesproken op kantoor wel eens het een en ander print. Een printer is daarom zeker handig om thuis te hebben. Let er bovendien wel op dat je hiervoor de juiste inktcartridges aanschaft. Er zijn tegenwoordig talloze soorten beschikbaar van inktcartridges die je thuis ontvangt, dit is uiteraard wel zo makkelijk. Naast deze spullen, kunnen ook kantooraccessoires niet ontbreken bij een thuiskantoor. Bovengenoemde dingen zorgen ervoor dat jij thuis meer effectief kan werken.

Zorg voor routine

Om zo effectief mogelijk te kunnen werken thuis, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je een routine hebt. Zet je wekker en probeer iedere werkdag rond hetzelfde tijdstip uit bed te stappen. Het werkt een stuk beter als je gewoon een routine hebt, in plaats van dat je iedere dag op een ander tijdstip begint met werken.

Kleed je aan

Kleed je aan

Het lijkt misschien verleidelijk om gewoon in je pyjama of joggingspak de werkdag op te starten nu je toch thuis aan het werk mag. Toch merken veel mensen dat wanneer je dit doet, je meer in de relaxmodus zit dan in de werkmodus. Heb jij hier ook last van? Dan kan het een goed idee zijn om jezelf gewoon normaal te kleden, dus hoe je ook naar kantoor zou gaan.

Zorg voor weinig afleiding

Doe de tv uit, leg je telefoon weg indien je deze niet nodig hebt en beperk ook andere afleiding. Dit zorgt ervoor dat je meer gefocust bent en effectiever aan het werk kunt gaan.

Maak een planning

Stel voor jezelf een planning op en probeer jezelf hier echt aan te houden. Maak een to-do list per werkdag en streep af wat je gedaan hebt. Dit kan je er enorm bij helpen om jouw taken op een werkdag klaar te krijgen. Probeer ook weer niet te veel taken op een dag op te schrijven als dit niet haalbaar is. Maak altijd een realistische planning.

Neem pauzes

Als je op kantoor werkt heb je natuurlijk ook pauzes. Het is dan ook niet zo dat als je thuis werkt je geen pauzes moet nemen. Deze pauzes zijn belangrijk en heb je nodig om daarna weer effectief aan het werk te gaan.

Hoewel je af en toe vast te maken krijgt met afleiding als je thuis aan het werk bent, kun je ook thuis gewoon effectief aan het werk gaan. Houd bovenstaande tips daarvoor in je achterhoofd en je zult zien dat je ook thuis hele goede werkresultaten kunt boeken.

Related Articles