You are here: Home » Hobby » Schilderen – een ontspannende hobby

Schilderen – een ontspannende hobby

door danny

Ben je op zoek naar een ontspannende hobby? Heb je dan wel eens aan schilderen gedacht? Veel mensen denken dat ze dit niet kunnen, maar je zult verrast staan te kijken wat voor creaties je voortbrengt na een beetje oefenen. Daarbij is schilderen erg ontspannend en ben je lekker creatief bezig.

Hoe beginnen met schilderen?

Om te beginnen met schilderen heb je een doek nodig en verf. Het soort doek is afhankelijk van welk soort verf je gebruikt. Bij het schilderen met olieverf en acrylverf zal het medium meestal een canvasdoek zijn. Aquarelverf, oftewel waterverf, breng je altijd aan op papier. Maar veel verfsoorten zijn ook aan te brengen op linnen of hout. Daarnaast heb je kwasten nodig, een palet om de verf te mengen en eventueel een paletmes. Start je voor het eerst met schilderen? Ga dan nooit voor het duurste verfmerk. Je kunt relatief goedkoop schildersmateriaal kopen, zodat je eerst kunt uitproberen welke verf je het beste bevalt.

Hoe moet je inspiratie opdoen?

Veel mensen hebben moeite om inspiratie op te doen. Van nature heb je vaak wel een idee van wat je wilt schilderen. De één schildert graag landschappen, terwijl een ander het er wel op wil wagen om zich toe te leggen op portretten. Met internet hoef je niet meer bang te zijn om inspiratieloos te zijn. Online Plaatjes, foto’s, schilderijen en websites van andere schilders, zullen een bron van inspiratie zijn. En het geeft helemaal niet als je een ander schilderij gaat naschilderen. Dit is juist de beste methode om schildertechnieken onder de knie te krijgen. Met een goed sim only-abonnement kun je ook op het internet komen als je op een rustige plek schildert zonder internet. En daarbij is een sim only abonnement ook erg goedkoop, want je maakt gewoon gebruik van je eigen smartphone.

Hoe bevorder je je schildertechnieken?

Schilderen hobby

Er zijn manieren genoeg om je schildertechnieken te ontwikkelen. Het belangrijkste is, dat je niet onzeker bent over je schilderwerk. Iedereen heeft zijn eigen smaak. Er zullen heus mensen zijn die niet van jouw stijl houden, maar er zijn ook genoeg mensen die het juist prachtig vinden. Bovendien, schilderen doe je voor jezelf en niet voor anderen. Blijven schilderen, ook al heb je weer eens een doek verknald, is het belangrijkste advies. Dit is onderdeel van het leerproces. Wil je echt tot in detail bepaalde technieken kennen? Dan is observeren heel belangrijk. Bezoek bijvoorbeeld het Rijksmuseum en bestudeer de schilderijen die hier hangen. Je leert zo een beetje hoe je moet werken met perspectieven, met kleuren en met licht. Je kunt natuurlijk ook op een schildercursus gaan. Het voordeel hiervan is, dat je andere schilders ontmoet en ervaringen kunt delen. Een professionele schilder zal je dan alle fijne kneepjes van de schildertechnieken leren.

Related Articles