You are here: Home » Fashion » Met een milieuvriendelijke boxer voor manlief, kies je echt voor een beter milieu

Met een milieuvriendelijke boxer voor manlief, kies je echt voor een beter milieu

door Constance

Het milieu, dit woord hoor je op dit moment overal. En wil je je steentje bijdragen aan een beter milieu kies dan een milieuvriendelijke boxer voor manlief gemaakt van bamboe. Want dan doe je iets goeds voor het milieu.

Hoe milieuonvriendelijk is het produceren van kleding gemaakt van katoen?

Katoen is de stof die het meeste gebruikt wordt om stoffen van te maken, maar katoen is de meest vervuilende stof voor het milieu.

Het begint al met de verbouwing van katoen, want katoen heeft heel veel water nodig. Voor 1 kilo katoen is ong. 10.000 liter water nodig. Voor een t-shirt wordt al 2.500 liter gebruikt en voor een spijkerbroek zelfs 7.000 liter. En men haalt al dat water uit rivieren en meren en dat zorgt voor tekorten waardoor de lokale bevolking in de problemen komt.

Katoentelers gebruiken heel veel pesticiden en insecticiden en voor het plukken van de katoenbollen worden ook chemische middelen gebruikt. Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu maar ook voor mensen die ermee werken. En na het plukken wordt de katoen bewerkt met verf en in de verf zitten stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu.

Is er milieuvriendelijk alternatief voor katoen? Jazeker!

Bamboe wordt gezien als dé opvolger voor katoen. Bamboe is een grassoort, terwijl katoen een plant is.

En bamboe kan afgesneden worden, net boven de grond en kan het daarna weer verder groeien. Dit in tegenstelling tot katoen, want katoenplanten moeten altijd weer opnieuw geplant worden.

Wat zijn de voordelen voor het milieu als je bamboe kleding gaat dragen?

Bamboegrassen nemen broeikasgassen op en voorkomt erosie, doordat de wortels blijven staan na het afsnijden van de grassen. Er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden, insecticiden of kunstmest. En bamboe groeit heel snel en eigenlijk overal. En bamboe levert per m2 wel 10x meer op dan katoen.

Hoe comfortabel is bamboekleding?

Bamboe is een heel stevig gras, maar dit kan eenvoudig worden omgevormd tot een heerlijk zachte stof. Na de oogst worden de stengels vermalen en bewerkt en zo ontstaat de bamboevezel. Van deze vezel wordt garen gemaakt en van dit garen wordt bamboe kleding gemaakt.

Nu is bamboe niet alleen goed voor het milieu maar ook voor jezelf. Want bamboestof is heerlijk zacht en kreukt bijna niet.

Verder neemt bamboe gemakkelijk vocht op en krijgen bacteriën niet de kans om zich te vermenigvuldigen, en zo blijf je langer fris. Dit is ideaal tijdens een warme zomerdag of tijdens het sporten.

Waarom draagt een bamboe boxershort zo prettig?  

De Bamigo boxershorts hebben een Slim Fit pasvorm en hierdoor sluiten ze mooi aan. Ze zijn lekker zacht en daardoor heerlijk om te dragen als je last hebt van een gevoelige huid. In de winter zijn ze warm en in de zomer luchtig.

Tenslotte zijn bamboe boxershorts antibacterieel, sneldrogend, strijkvrij én milieuvriendelijk.

Related Articles