You are here: Home » Reizen » Dit zijn 4 van de mooiste plekken in Finland!

Dit zijn 4 van de mooiste plekken in Finland!

door Jaro

Finland is een van die vakantiebestemmingen waar niet veel mensen naartoe gaan. Het is wat dat betreft een echt unieke bestemming. Een vakantie naar Finland is een avontuurlijke vakantie. De natuur in dit land is adembenemend mooi én er zijn ook prachtige steden waar je heerlijk kunt vertoeven. Wat zijn de mooiste plekken in Finland?

Mooiste plekken in Finland

De natuur van Finland is een uniek fenomeen. Typerend zijn de bossen, de bergen en de meren. Finland wordt namelijk ook wel het ‘land van duizend meren’ genoemd. Dit is nogal een understatement aangezien er in totaal maar liefst 188.000 meren in het land liggen. Finland is dus het ideale land om bijvoorbeeld te kanoën, maar ook zwemmen is natuurlijk mogelijk. Kortom, natuur om van te smullen. Om je een beeld te geven van hoe indrukwekkend mooi dit land is, hieronder de mooiste plekken in Finland!

1 Het Saimaameer

Om even terug te komen op de vele meren in Finland: het Saimaameer is het grootste meer van het land. Met een grootte van maar liefst 44.000 vierkante kilometer is dit tevens een van de grootste inlandse meren van Europa. Dit meer wordt goed bezocht door toeristen, maar ook de Finnen verblijven veel in de buurt van dit meer. Om het meer heen vind je de meest gezellige en knusse vakantiehuisjes. Ook op het meer is genoeg te zien, zo liggen er duizenden kleine eilandjes op het meer. In de zomer kun je hier rustig aanmeren voor bijvoorbeeld een picknick.

2 Sala Reindeer Park

Ook op het gebied van Wildlife is Finland een echte aanrader. Hét meest iconische Finse dier is natuurlijk het rendier. Tijdens een Finland vakantie moet je deze dieren beslist een keer in levenden lijve hebben gezien. Een plek waar dat kan is het Sala Reindeer Park. In dit park leven tientallen rendieren. Het gebied is omheind, maar het land waar ze kunnen grazen is meer dan 10 vierkante kilometer groot. Je kunt het park betreden onder begeleiding van een wildernisgids, maar je mag ook zelf op onderzoek uitgaan. Er zijn vele wandelpaden die je kunt lopen. Je mag de rendieren ook proberen te voeren, maar deze dieren zijn erg schuw, dus waarschijnlijk lukt dit je niet. Wel is het natuurlijk erg mooi om deze beesten te zien lopen!

3 Helsinki

In dit lijstje met mooiste plekken in Finland mag de Finse hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Helsinki is een hartstikke leuke stad met veel winkels, restaurants en musea. Wat zijn nu leuke Helsinki tips? In ieder geval het bezoeken van de Witte Dom, hét symbool van Helsinki. Ook het stationsgebouw is een lust voor het oog. Dit architectonische gebouw is ontworpen door de beroemde artiest Eliel Serienen. De leukste winkels vind je in de Esplanade en je kunt vrijwel in de hele stad lekker uit eten. Een echte aanrader!

mooiste plekken in Finland Helsinki

4 Lapland

De grootste én waarschijnlijk meest bekende regio van het land is Lapland. Lapland beslaat ongeveer de helft van het Finse grondgebied en is de grootste regio van het land. Er wonen zo rond de 200.000 mensen. Wat zijn de mooiste plekken van Lapland? De regio is vooral in trek bij wintersporters en sneeuwfanaten. Een van de mooiste plekken van de Lapland is Het Nationaal Park Pallas-Yllästunturi. Hier kun je een tocht met een hondenslee of rendierslee maken, maar er iets anders wat vele toeristen trekt aan deze plek… Hier kun je namelijk het Noorderlicht zien. Een uniek aanzicht dat iedereen in zijn leven een keer gezien moet hebben!

Zo, dit waren onze favoriete mooie plekken in Finland. Ben jij weleens in Finland geweest? Zo ja, wat vond jij het mooiste plekje? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles