You are here: Home » Reizen » Weekendje weg bestemmingen: 5 op een rij!

Weekendje weg bestemmingen: 5 op een rij!

door Jaro

Veel mensen gaan in de zomer op zomervakantie. Heerlijk een paar weken op de camping staan, of de andere kant van de wereld bezoeken. Heb jij de financiën niet om een paar weken op reis te gaan? Of komt het niet goed uit met werk? Dan kun je in ieder geval een weekendje weg gaan. Zo heb je na de vakantie wel wat te vertellen in de kantine, maar hoef je niet meerdere weken vrij te vragen. Wat zijn nu de leukste bestemmingen voor een weekendje weg? Wij hebben 5 weekendje weg bestemmingen op een rijtje gezet!

Weekendje weg bestemmingen

Waar moet een bestemming voor een weekendje weg dan aan voldoen? Waar hebben we rekening mee gehouden bij het opstellen van deze lijst? Ten eerste moet de bestemming relatief dichtbij zijn. Het heeft natuurlijk geen zin om voor een weekendje naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ten tweede moeten de bezienswaardigheden op de bestemming voor het weekentje weg ook niet te ver van elkaar af liggen. Je hebt immers maar een paar dagen en je wilt niet de meeste tijd in een voertuig doorbrengen. Vandaar dat er een groot aantal citytrip bestemmingen tussen zitten, aangezien een stad meestal alles heeft waar ja naar zoekt voor een weekendje weg.

1 Lang weekend weg naar Barcelona

Een absolute winnaar op het gebied van leuke citytrip bestemmingen in Barcelona. Deze stad heeft letterlijk alles wat je hartje begeert. Denk aan historische gebouwen, ontworpen door onder andere Gaudi, supergezellige wijken en een prachtig stadsstrand. Verder schijnt hier het grootste gedeelte van het jaar de zon en speelt een van de grootste voetbalclubs ter wereld hier zijn thuiswedstrijden. Kortom, ideaal voor een weekendje weg!

2 Een paar dagen naar het zonnige Lissabon

Een andere stad die in het rijtje ‘populaire bestemmingen voor citytrips’ thuishoort is Lissabon. Deze zonnige Portugese stad is werkelijk waar prachtig. De historie spat er vanaf in Lissabon en je kunt hier de lekkerste lokale gerechten eten. De iconische gele tram bezorgt menig reiziger kippenvel en je kunt er heerlijke pasteitjes eten. Daarnaast is Lissabon ook nog eens een van de goedkoopste stedentrip bestemmingen in Europa.

weekendje-weg-lissabon

3 Weekendje naar de Belgische Ardennen

Ben jij niet zo van de (grote) steden, maar houd jij meer van de natuur? Dan is een weekendje weg naar de Ardennen een echte aanrader. Dit is een van de mooiste wandelgebieden van Noord-Europa. Je vindt er wandelingen voor zowel beginners als gevorderden en het klimaat is er mild.

4 Cultuur snuiven in Parijs

Een van de populairste stedentrip bestemmingen van Europa: Parijs. Tevens een van de populairste ‘weekendje weg bestemmingen’. Waarom? Parijs ligt op vijf uurtjes rijden van Nederland en deze stad kun je tientallen keren bezoeken, maar telkens zul je nieuwe plekjes ontdekken. Verder kun je ook naar Parijs vliegen of zelfs met de trein. Sinds kort vertrekt de Thalys naar Parijs ook vanaf Utrecht en Amsterdam. Na twee uur reizen in luxe zul je in het prachtige Parijs aankomen. Ideaal toch?

5 Heerlijk ontspannen in Dalmatië

Dalmatië is een prachtige regio in het zuidwesten van Kroatië. Deze regio staat vooral te boek als ideale kampeerbestemming, maar voor een weekendje weg kan een bezoekje aan Dalmatië ook prima. Denk aan veel strand, gezellige stadjes en indrukwekkende bergen. Ideaal om even helemaal tot rust te komen alvorens je je weer op werk moet melden.

Zo, dit waren volgens ons de meest leuke bestemmingen voor een weekendje weg. Wat is jouw droombestemming voor een weekendje weg? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles