You are here: Home » Reizen » Een autorondreis door Italië

Een autorondreis door Italië

door danny

La vita e bella; het leven is mooi. Zeker wanneer je in Italië bent. Het land met misschien wel de lekkerste keuken ter wereld, een afwisselende natuur en historische rijkdom. Een schat aan bezienswaardigheden dus, in het land met de zo bijzondere laarsvorm. Daarom is het haast onbegonnen werk om heel Italië in één vakantie te verkennen. Kiesliever een regio die jou aanspreekt en ontdek deze goed. Via websites als Rondreizen.net kun je rondreizen door Italië vergelijken. Stap in je auto en geniet van een vakantie vol vrijheid. Buon viaggio en veel plezier!

Het Gardameer

Naar het Gardameer rijd je via Duitsland en Zwitserland (in Zwitserland is overigens een vignet nodig), of via Duitsland en Oostenrijk. Kies je voor dat laatste, dan doorkruis je de Brennerpas; een mooie route door de Tiroler Alpen. Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Zijn schilderachtige landschap bestaat uit bergen, authentieke dorpjes, citroenbomen en cipressen. De berg Monte Baldo nodigt uit tot tal van sportieve activiteiten. Bezoek ook zeker het plaatsje Sirmione met zijn prachtige kasteel, dat uitzicht biedt over het stadje zelf én het Gardameer. Rijd met je auto ook een ronde om het Gardameer.

De Venetiaanse Kust

De Venetiaanse Rivièra behoort tot de meest levendige streken van heel Italië. Dankzij de vele pijnbomen noemen de Italianen deze kust ook wel ‘Costa Verde’. Deze autovakantie naar Italië zit boordevol romantiek, want natuurlijk speelt een bezoek aan de zinkende stad Venetië een hoofdrol. Je dwaalt rond over het Piazza San Marco met zijn gelijknamige basiliek en maakt een boottochtje in een authentieke gondel. Venetië telt vele straatjes en steegjes, maar ook bruggetjes. Houd je fototoestel in de aanslag, want de één is nog fotogenieker dan de ander! Andere bezienswaardigheden gedurende een autorondreis langs de Venetiaanse Kust zijn Verona, de stad van Romeo en Julia, en universiteits- en koffiestad Triëst. De zonaanbidder in je kun je vervolgens haast niet tevredener stellen dan in Lido Di Jesolo, op nog geen uur afstand van de stad. Het lange, goudgele zandstrand maakt het tot één van de beste strandbestemmingen van heel het land. In feite wordt de gehele Adriatische Kust als ultieme plek voor strandliefhebbers gezien. De stranden lopen langzaam af in zee, waardoor je hier ook met kinderen makkelijk kunt zwemmen.

Toscane

Natuurlijk vind je ook de regio Toscane met zijn heuvelachtige landschap vol citrus- en olijfboemen terug in deze lijst. De kronkelende weggetjes die jou tijdens je autoreis van A naar B brengen, leiden je eveneens langs wijngaarden en pittoreske dorpjes. Wil je echt van het platteland proeven? Kies dan voor een autorondreis waarbij één of meerdere overnachtingen bij een agriturismo in het programma zijn opgenomen. Je verblijft dan op het terrein van een boerenbedrijf. Toscane barst van de historische kunststeden, waarvan hoofdstad Florence natuurlijk de belangrijkste is. Trek daar een hele dag en het liefst nog langer voor uit.

Zuid-Italië

Maak je je autorondreis Italië in het zuiden van het land? Dan ontdek je het ruigere Italië. Niet alleen wat betreft zijn natuur, maar ook wat betreft zijn karakter. Dat laatste komt het sterkst tot uiting tijdens een bezoek aan de stad Napels, vlakbij de Vesuvius. Deze Italiaanse ruwe parel moet je zeker bezocht hebben! Ook het beklimmen van deze vulkaan en een bezoek aan het in het jaar ’79 onder de lava bedolven stadje Pompeii mogen niet aan je programma ontbreken. Bezoek deze plekken vanwege de drukte en de temperaturen het liefst zo vroeg mogelijk op de dag.

Rome en omgeving

Maak je een autorondreis naar de Eeuwige Stad? Mooie gelegenheid om hem te combineren met al het andere moois uit de omgeving. In de Italiaanse hoofdstad zelf bezoek je onder andere het Colosseum, de Trevifontein en Vaticaanstad. De stad wordt omringd door een schilderachtig decor, dat door Rome’s hoofdrol nogal eens wordt vergeten. De regio Lazio wordt gekenmerkt door een glooiend landschap, bezaaid met middeleeuwse dorpjes. De stranden aan de Tyrreense Zee zijn bij de buitenlandse toeristen vrij onbekend, maar genieten onder de Italianen behoorlijke populariteit.

 

Related Articles