You are here: Home » Lifestyle » Op zoek naar een nieuw sanitair?

Op zoek naar een nieuw sanitair?

door Constance

Je vindt het hoog tijd voor een nieuwe badkamer, maar je wilt geen duizenden euro’s uitgeven. Of ben je op zoek naar mooie betaalbare accessoires, douchewanden of badkamerkasten? Ga dan langs bij een specialiseerde sanitairwinkel.

Bij een gespecialiseerde sanitairwinkel krijg je een advies op maat, die past bij jouw smaak, ruimte én budget. Maar ook als je op zoek bent naar een badkamermeubel of douchewand, helpen ze je graag verder. En wat zijn de trends op badkamergebied?

Badkamermeubels

Wist je dat er ook trends zijn in badkamermeubels? Er zijn badkamermeubels, met lades, waarin je een wastafel kan plaatsen. En in de lades is er plaats genoeg voor je toiletartikelen en/of handdoeken. En zelfs voor de kleine(re) badkamer kan een meubel geplaatst kunnen worden, want ze zijn al vanaf slechts 40 cm. breed. En heb je een apart toilet, dan kan je deze matchen met de look van je badkamer, want ook voor in het toilet zijn er bijpassende kastjes, met fontein en kraan, verkrijgbaar.

Bij een wasbak of fontein hoort een kraan, en ook kranen zijn er in heel veel verschillende soorten. Zo zijn er modellen die uit de muur komen (een mooie keuze als je je hele badkamer grondig moet gaan verbouwen) maar er zijn er ook mooie designkranen, die je op de wastafel bevestigd. Bij een dubbele wastafel, is het met kinderen, heel handig om 2 kranen te laten installeren, want zij kunnen dan tegelijk hun tanden poetsen.

Heb je toch geen ruimte voor een wastafelmeubel, dan zijn er nog hoge smalle kasten, met deuren en lades, waarin je ook al je spullen in kwijt kunt.

Badkamerspiegels

Bij een badkamer hoort een mooie badkamerspiegel. Heb je een badkamer zonder raam, kies dan voor een spiegel met ingebouwde verlichting. En wil je nog meer opbergruimte, er zijn ook spiegelkasten met achter de spiegel handige plankjes en vakjes.

Bad of douche?

Een mooie inloopdouche en een losstaand bad, dat is toch wel waar de meeste mensen van dromen. Maar je moet hiervoor wel de ruimte hebben. Heb je een kleine badkamer en wil je toch een bad én douche, kies dan voor een ‘bad douche combinatie’ ook wel douchebad genoemd. Een douchebad heeft een apart gedeelte om in te douchen. De vloer is vlakker en vaak is het wat dieper gelegen zodat het water gemakkelijk wegloopt.
Een trend is de inloopdouche, waarbij je kan kiezen voor een douchecabine of een douchewand. En wil je een spa creëren dan is de stoomcabine, de regendouche of de Sunshower.

Accessoires

Op gebied van sanitair accessoires is er heel veel keuze. Of het nu gaat om een wc-rol houder of wc-borstel, een zeeppomp of handdoekenhaakjes. Ze zijn er in alle soorten en maten. Om eenheid en rust in je toilet en badkamer te creëren is het mooiste als je accessoires van hetzelfde merk en kleur zijn, want deze accessoires zijn de finishing touch. Vind je een zwarte kraan, de trend van dit moment, iets teveel van het goede, dan zijn zwarte accessoires een mooi alternatief, want deze zijn gemakkelijker te vervangen dan een zwarte kraan.

Related Articles