You are here: Home » Wonen » Sfeer creëren in huis met muur- of raamstickers

Sfeer creëren in huis met muur- of raamstickers

door Annerieke
raamsticker woonkamer

De meeste mensen besteden veel tijd aan de optimale inrichting van hun woning. Zijn ze tevreden met het resultaat, dan denken ze het werk erop zit. Jammer, want nu begint een nog veel leuker gedeelte: het creëren van sfeer! De uitstraling die ervoor zorgt dat een huis, ook echt als een thuis aanvoelt. Dat kun je bijvoorbeeld doen door bepaalde muren een opvallende kleur te geven. Maar ben je op een gegeven moment uitgekeken op een kleur, dan zul je wederom met verf en rollers aan de slag moeten om de muur een andere kleur te geven. Een simpelere oplossing? Creëer sfeer met raam- of muurstickers!

Raam- en muurstickers in de woonkamer

De woonkamer is vaak echt een centrale plaats in huis, waar veel tijd door de bewoners wordt doorgebracht. Maar hoe maak je hier nu je eigen plek van? Met een muursticker tover je een kale muur in een handomdraai om in een echte blikvanger. In plaats van de muur te schilderen kun je met een muursticker in een specifieke kleur toch een verbinding maken met de rest van de kleuren in je interieur. Ook zijn er interessante muurstickers met een bepaald thema. Houd je van reizen? Ligt jouw hart bij muziek? Muurstickers in de woonkamer vertellen veel over je persoonlijkheid en passie.

muursticker woonkamer

Goed om te weten: muurstickers beschadigen de muur niet. Daarom kun je ze ook gebruiken als je in een huurwoning woont. Zonder schade aan de muur aan te brengen, maak je je huis toch helemaal eigen. Je kunt de uitstraling eenvoudig veranderen als je daar behoefte aan hebt, en ze zijn bij vertrek probleemloos verwijderen.

Niet alleen de muren kun je opfleuren met een sticker. Er zijn ook simpele raamstickers die je interieur een hele andere uitstraling geven. Raamstickers worden overigens vaak gebruikt omdat ze naast een esthetische, ook een functionele functie hebben. Lopen er vaak mensen langs je raam en wil je niet dat er veel inkijk naar binnen is? Raamstickers zijn handig om privacy te vergroten. Je houdt de lichtinval naar binnen waardoor de woonkamer niet donkerder wordt maar voorkomt dat mensen zo naar binnen kunnen kijken.

raamsticker woonkamer

Muur- en raamstickers in de slaapkamer

Een andere ruimte waar de inrichting echt een weergave is van iemands persoonlijkheid, is de slaapkamer. Voor een goede nachtrust is het overigens wel belangrijk de ruimte zo rustgevend mogelijk te maken. Niet al teveel opzichtige interieuritems dus, maar wel iets waardoor jij je er op je gemak voelt. Een fleurige muursticker die past bij de themakleur in de slaapkamer? Of een inspirerende tekst die ervoor zorgt dat je iedere ochtend weer met een zonnig humeur en vrolijk uit bed stapt? Jij mag kiezen!

muursticker slaapkamer

Ook in de slaapkamer kan een raamsticker erg handig zijn om inkijk te voorkomen. Als je immers ergens in huis privacy wil, dan is het wel de slaapkamer. Ook hier is het weer erg handig dat raamstickers een ruimte niet donkerder maken, maar wel de intieme sfeer vergroten.

raamsticker slaapkamer

Nog meer toepassingen van stickers in huis

Stickers op muren en ramen van woon- en slaapkamers worden intussen al best in veel woningen toegepast. Maar wil je net even wat anders dan anders en zo echt een unieke en originele uitstraling creëren? Denk dan eens aan het bestickeren van deuren. Zo kun je de voordeur door middel van een sticker van een naamplaatje voorzien, in plaats van deze ernaast te hangen. Of in een gezin bij iedereen de deur van zijn eigen slaapkamer met een naam en persoonlijke sticker beplakken. En wist je al dat raamstickers ook heel goed toepasbaar zijn in de badkamer?

raamsticker badkamer

Related Articles