You are here: Home » Fashion » Sieraden cadeau doen: zo kies je het perfecte sieraad

Sieraden cadeau doen: zo kies je het perfecte sieraad

door danny
Sieraden cadeau doen zo kies je het perfecte sieraad

Sieraden zijn niet alleen leuk om voor jezelf te kopen, maar ook geweldig om cadeau te doen. Het is persoonlijk, je kunt het aanpassen op de gelegenheid en degene die het cadeau krijgt kan er nog jaren plezier van hebben. Maar hoe kies je nou een sieraad uit waar de ander oprecht blij mee is? Je leest een aantal handige tips in het onderstaande artikel!

1. Kies het materiaal en de kleur

Het materiaal en de kleuren van een sieraad zijn misschien wel het aller belangrijkste. Er zijn veel mensen die enkel goud dragen of juist alleen zilver. Als je iemand een beetje kent, ben je vaak wel op de hoogte van zijn of haar voorkeur. Twijfel je nog? Kijk dan naar de haar- en huidskleur van die persoon. Zilver is een goede keuze voor de zogenaamde ‘koele types’ en de ‘warme types’ komen beter tot z’n recht met (rosé)gouden sieraden. Let daarnaast altijd goed op het materiaal. Zilver is bijvoorbeeld niet hetzelfde als zilverkleurig. Bij kettingen is staal met een zilver- of goudkleurige coating vaak geen probleem, maar bij ringen en oorbellen is het materiaal een stuk belangrijker. Sommige mensen willen enkel echte gouden oorbellen dragen of zijn allergisch voor sieraden met nikkel. Tip: Op sieraden webshop Valmano kun je eenvoudig het aanbod per materiaal bekijken. Alles is onderverdeeld in de categorieën: goud, zilver, edelstaal, edelsteen en parel.

2. Bepaal het type sieraad

Bepaal het type sieraad

Om gericht te kunnen shoppen, is het handig om alvast het type sieraad te bepalen. Wil je iemand een armband, ring, ketting of een paar oorbellen cadeau geven? Ga na wat die persoon regelmatig draagt. Kies je voor een setje met oorbellen? Dubbel check of degene daadwerkelijk gaatjes in de oren heeft.

3. Kies een stijl

Kijk niet alleen naar de laatste sieradentrends, maar kies vooral een sieraad dat bij de persoon past. Is zijn of haar stijl erg uitgesproken, ingetogen klassiek of minimalistisch met een stoere touch? Ga na welke designs hier het beste bij passen.

4. Kom achter de juiste maat

Kettingen, armbanden en horloges zijn eenvoudig te verstellen en passen vrijwel altijd. Maar als je een ring cadeau doet, is de maat een stuk belangrijker. Probeer eens stiekem een ring op te meten of probeer de ringmaat in te schatten door onopvallend zijn/haar vingers te bestuderen tijdens een etentje. Een andere handige manier is om een partner of familielid om de juiste ringmaat te vragen. Zorg er natuurlijk wel voor dat ze jouw cadeautje niet verraden.

Related Articles