You are here: Home » Fashion » Stijlvolle telefoonhoesjes voor een langer behoud van je smartphone

Stijlvolle telefoonhoesjes voor een langer behoud van je smartphone

door danny
Insteekhoesje

Met de aanschaf van een smartphone ben je er nog niet. Als je net een nieuwe smartphone op zak hebt, wil je er natuurlijk ook zuinig mee zijn en er lang plezier van hebben. Daarom is een telefoonhoesje een belangrijk accessoire voor een optimale bescherming van je telefoon. Er zijn een aantal verschillende telefoonhoesjes op de markt verkrijgbaar. Elk type hoesje heeft zijn voor- en nadelen en wat je kiest is afhankelijk van wat het beste bij jou past. In dit artikel zetten we de meest gangbare type hoesjes voor je op een rij, met daarbij de voor- en nadelen. Zo kun jij hét hoesje kiezen dat helemaal aansluit bij jouw wensen.

Backcover

Een backcover wordt ook wel hard cases genoemd. Het is een hoesje dat de achterkant en de zijkanten van je telefoon beschermt. Het is een populaire bescherming. Het maakt je telefoon niet veel dikker, slechts een paar millimeter, en verandert weinig aan je telefoon. Je hebt direct toegang tot je telefoon zodra je deze uit je zak pakt en het ligt lekker in de hand. Een backcover vangt de eerste klappen op als je de telefoon uit je handen laat vallen. Een nadeel is dat het scherm van je telefoon niet beschermd is, een screen protector is daarbij aan te raden. 

+ Dunne bescherming
+ Telefoon ligt lekker in de hand
+ Direct toegang tot je smartphone
–  Scherm is onbeschermd

Bumper

Een bumper biedt alleen bescherming aan de zijkant van je telefoon. Vaak is de bumper gemaakt van doorzichtig materiaal waardoor je smartphone goed zichtbaar blijft en deze ook direct is te gebruiken als je ‘m pakt. De rand is vaak wat dikker en vangt daarmee de eerste klappen op als je telefoon op een vlakke ondergrond valt. Het scherm en de achterkant is niet beschermd, bij een bumper hoesje raden wij ook een screen protector aan.

+ Direct toegang tot de smartphone
+ Design van telefoon blijft zichtbaar
+ Dunne bescherming, niet veel groter dan de smartphone zelf
– Het scherm, maar ook de achterkant van de smartphone worden minimaal beschermd

Bookcase

Een bookcase open je als een boek, van rechts naar links. Het grote voordeel is dat je smartphone helemaal rondom beschermd is en dat deze, samen met de flipcase, de beste bescherming biedt voor je telefoon. Daarnaast is er in een bookcase vaak ook ruimte voor pasjes of briefgeld. Bookcase hoesjes zijn verkrijgbaar voor de meeste standaard smartphones. Daarnaast zijn deze stijlvolle telefoonhoesjes verkrijgbaar in allerhande aan printjes, motiefjes en kleuren. Zo kun je met stijlvol hoesje jouw telefoon personaliseren en geheel eigen maken.

+ Rondom bescherming
+ Leuke en stijlvolle hoesjes verkrijgbaar
+ Handige extra opties, zoals ruimte voor pasjes
+ Design smartphone wordt verborgen
– Niet direct toegang tot je smartphone
– Smartphone wordt door hoesje groter, minder passend in je broekzak

Flipcase

Een flipcase is bijna hetzelfde als een bookcase. Waar een bookcase wordt geopend als een boek, opent de flipcase naar boven of beneden. Binnenin zit een frame waar je je telefoon in kunt drukken. De flipcase zelf is vaak gemaakt van leer of kunstleer. Met een flipcase is je telefoon helemaal rondom beschermd. En dat is het grootste voordeel, een betere bescherming is er bijna niet. Het nadeel is wel dat je telefoon door het hoesje wat groter wordt en opbergen in je broekzak wat lastiger kan zijn. En je moet de flipcase altijd open klappen wil je gebruik kunnen maken van je smartphone.

Flipcases kunnen voorzien zijn van extra opties, zoals bijvoorbeeld extra ruimte voor pasjes.

+ Rondom bescherming
+ Leuke en stijlvolle hoesjes verkrijgbaar
+ Handige extra opties, zoals ruimte voor pasjes
+ Design smartphone wordt verborgen
– Niet direct toegang tot je smartphone
– Smartphone wordt door hoesje groter, minder passend in je broekzak

Insteekhoesje

Insteekhoesje

De meeste insteekhoesjes zijn universeel en dat is direct een van de grootste voordelen. Het principe van een insteekhoesje is eenvoudig; je schuift je telefoon in het hoesje, en doormiddel van een trekkoordje kun je je telefoon naar boven trekken en pakken om te gebruiken. Het nadeel is dat je niet direct toegang hebt tot je telefoon, maar het voordeel is dan weer dat je telefoon optimaal beschermd is. En daar gaat het toch om.

+ Volledige bescherming rondom
+ Vaak universeel, dus voor meerdere smartphones te gebruiken
– Smartphone niet direct bereikbaar

 

Welk type hoesje voldoet het meest aan jouw wensen?

Related Articles