You are here: Home » Zakelijk » Snelle wifi: 5 tips voor een snellere verbinding!

Snelle wifi: 5 tips voor een snellere verbinding!

door Jaro
snelle-wifi

Vroeger, toen er nog geen wifi bestond, hadden niet veel mensen toegang tot het internet. Vandaag de dag is dat wel anders… Iedereen in Nederland heeft anno 2019 wel beschikking tot een wifi verbinding. Niet iedereen beschikt echter over snelle wifi. En langzaam internet kan erg storend zijn. Denk aan het kijken van Netflix terwijl het beeld continu hapert, of het videobellen met een familielid terwijl jullie elkaar nauwelijks kunnen verstaan. Kortom, een snelle wifi verbinding is meer dan welkom vandaag de dag. Maar hoe kun je wifi in huis verbeteren? Hieronder 5 tips voor een snelle wifi verbinding!

Snelle wifi verbinding

Allereerst hang de snelheid van je wifi verbinding natuurlijk af van de provider en van het pakket dat je gekozen hebt. Je wifi verbeteren doe je dus allereerst door een goed pakket te kiezen met een snelle verbinding. Toch zijn er ook andere dingen die je kunt doen om de wifi te versterken in huis. Welke dingen zijn dat?

1 Zet de router op een tactische plek

Als het goed is heb je van je provider een router gekregen, of deze heb je zelf aangeschaft. Deze router is als het ware de ontvanger van de wifi verbinding. De meeste routers staan dan ook waar de internetaansluiting is. Dit is in de meeste gevallen echter niet de meest tactische plek. Denk bijvoorbeeld aan de meterkast of in een aparte ruimte. Het beste kun je de router neerzetten in een kamer die centraal ligt in het huis. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer. Ook kun je de router het beste wat hoger neerzetten, niet op de grond dus.

2 Voorzie je router van een update

De meeste routers draaien op bepaalde software die telkens weer vernieuwd wordt. Soms gaat dit echter niet automatisch, maar moet je dit handmatig doen. De hardware van de router blijft hetzelfde, maar door de software te updaten kan de router (nog) beter zijn werk doen. Hoe doe je dit? Bij de meeste routers log je in en ga je naar ‘administration’ of ‘beheer’. Hier kun je zien op welke versie de router op het moment draait en of er een nieuwere versie beschikbaar is.

3 Overweeg de aanschaf van een tweede router

Heb jij ‘beneden’ snelle wifi, maar boven niet? Dan kun je misschien overwegen om een tweede router aan te schaffen. Deze verbind je met een internetkabel aan de internetaansluiting. De tweede router zet je neer op de verdieping waar je slecht bereik hebt. Ook hier geldt: zorg dat de router in een ruime kamer staat die centraal gelegen is. Zo kun je op meerdere verdiepingen van dezelfde internetverbinding gebruik maken.

4 Verander het wifi-kanaal

Dit is een technische manier om de wifi snelheid te verbeteren. De meeste routers gebruiken het standaard kanaal voor draadloos internet. Dit is echter niet altijd het snelste kanaal. Als iedereen in de straat op dat kanaal zit, dan kan dit ten koste gaan van de snelheid. Er zijn verschillende apps waarmee je kunt checken welke kanalen ‘rustig’ zijn in de buurt. Log in op je router en selecteer een rustig kanaal. Dit scheelt niet heel veel aan snelheid, maar alle beetjes helpen natuurlijk.

5 Beveilig je verbinding

Als laatste tip: beveilig je netwerk. De meeste mensen doen dit anno 2019 al, maar als je dit nog niet gedaan hebt raden we je aan om dit zo snel mogelijk te doen. Zo kunnen er geen ‘vreemde’ apparaten gebruik maken van jouw verbinding en deze vertragen.

Heb jij snelle wifi? En zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles