You are here: Home » Zakelijk » 5 voordelen van werken op een flexplek

5 voordelen van werken op een flexplek

door Jaro
werken-op-een-flexplek-blogo

Als zzp’er kan het leven soms best eenzaam zijn. Je hebt geen directe collega’s en de meeste zzp’ers werken vanuit huis. Wanneer je wat meer onder de mensen wilt zijn, dan kun je ervoor kiezen om te werken op een flexplek. Wat is zo’n flexibele werkplek nu precies en wat brengt een flexplek voor voordelen met zich mee?

Werken op een flexplek

Flexibele kantoorruimtes worden steeds populairder. Onder zzp’ers, maar ook andere ondernemers die parttime een kantoorruimte nodig hebben. Zo betaal je relatief weinig huur, ben je – zoals de naam al doet vermoeden – lekker flexibel én heerst er vaak een goede sfeer. Maar er zitten nog meer voordelen verbonden aan het werken op een flexplek. Welke precies? Wij ze op een rijtje gezet!

1 Werken op een flexplek is goedkoop

Het grootste voordeel van werken op een flexplek is natuurlijk het financiële aspect. Als jij maar een paar dagen per week op kantoor werkt, dan is het natuurlijk zonde om een kantoor te huren. Dan is het huren van een flexplek veel interessanter. Je betaalt dan namelijk alleen voor de dagen dat je er ook daadwerkelijk zit.

2 Je hebt sneller contact met nieuwe mensen

Een tweede voordeel van flexwerken is het contact met nieuwe mensen. Op een ‘normaal’ kantoor zit je dag in, dag uit met dezelfde mensen. Vaak ook nog eens mensen die op dezelfde afdeling werken. Dit is na een tijdje niet meer zo interessant. Flexplekken zijn ideaal om als zzp’er je netwerk uit te breiden, of om als werknemer nieuwe contacten op te doen. Eigenlijk is het een mix van beiden, want op een flexplek zit je waarschijnlijk op bepaalde dagen elke week met dezelfde mensen, maar kan het ook zo ineens veranderen. Ook maak je op een flexplek veel sneller contact. Je stelt je voor, maakt een praatje en voor je het weet heb je een nieuwe samenwerking te pakken.

3 Geschikt voor meerdere situaties

Flexplekken anno 2019 zijn niet meer slechts een bureau in een kantoor. Nee, tegenwoordig zijn plekken waar je kunt ‘flexen’ ingericht voor meerdere activiteiten. Zo kun je vaak gebruik maken van een stilteruimte, is er vaak een gezellige kantoortuin en vergaderingen kun je organiseren in de sociale ruimte. Deze ruimte verdeling komt ook weer de sfeer ten goede. Het voelt net alsof je thuis bent, maar dan anders.

4 Gebruik maken van apparatuur

Een kantoorruimte huren is dus duur, maar het is ook duur om de inboedel aan te schaffen. Een bureau met bureaustoel en een computerscherm is al gauw honderden euro’s. Op een flexplek krijg je vaak een bureau (met computermonitor) aangewezen waar je heerlijk kunt werken. Zo hoef je telkens alleen je laptop mee te nemen en kun je aan de slag. Ook staat er vaak een goed koffiezetapparaat en kun je voor een kleine bijdrage onbeperkt koffiedrinken.

5 Opgeruimde werkplek

Wanneer je een vast bureau hebt, dan zal de rommel zich opstapelen. Persoonlijke attributen zoals fotolijstjes, maar ook bonnetjes, aantekeningen, etc. Deze spullen zorgen voor een rommelig bureau en een rommelig bureau is niet goed voor je productiviteit. Op een flexplek geldt vaak een ‘clean desk policy’. Het bureau moet immers voor iedereen toegankelijk zijn. Vaak staan er kluisjes bij de flexplekken waar je je spullen kunt bewaren als je klaar bent.

Kortom, werken op een flexplek is anno 2019 razend populair. Er zitten veel voordelen aan deze moderne manier van werken verbonden en er zijn weinig mensen die er geen goede ervaringen mee hebben. Heb jij weleens gewerkt op een flexplek? Zo ja, laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles