You are here: Home » Zakelijk » Minder afleiding online: 4 handige tips

Minder afleiding online: 4 handige tips

door Jaro
afleiding-online-blogo.nl

Minder afleiding online is iets wat we tegenwoordig allemaal wel willen. Vandaag de dag kun je jezelf online verliezen in Netflix, Facebook, Instagram, YouTube en de vele andere mediaplatformen. Dit gaat vaak ten koste van je productiviteit. Niet handig dus. Hoe zorg je nu dat je beter gaat werken zonder afleiding? Wij hebben 4 handige tips op een rijtje gezet!

Minder afleiding online

Even je Facebook checken, een aflevering van je favoriete serie kijken, of de laatste Instagramfoto’s van je vrienden liken: allemaal vormen van digitale afleiding. En wat schiet je er nu daadwerkelijk mee op? Vrij weinig! Het is natuurlijk vermakelijk, maar er ligt ook gevaar op de loer. Zo zijn er mensen die kampen met een heuse Social Media verslaving of Netflix verslaving. Zij kunnen simpelweg niet stoppen met deze nieuwe media en dat zorgt voor problemen. Met name gebruik van internet zonder afleiding is erg moeilijk, maar niet onmogelijk! Hoe zorg je nu voor minder afleiding online?

1 Leg de smartphone weg

De grootste boosdoener op het gebied van digitale afleiding is de smartphone. De gemiddelde Nederlander kijkt ruim 200 keer per dag op zijn smartphone. In totaal wordt meer dan 3 uur per dag besteed op de smartphone. Dit zijn natuurlijk schokkende cijfers! Probeer het gebruik van de smartphone dus zoveel mogelijk te beperken. In ieder geval wanneer je thuis bent of op werk. Verwijder zoveel mogelijk zinloze apps en spreek met jezelf af dat je niet continu je e-mail of WhatsApp checkt. Ook kun je je smartphone beter op stil zetten, zodat je niet steeds gestoord wordt en minder afleiding online ervaart!

2 Offline werken

Wanneer je op kantoor werkt, dan zal de meeste communicatie via de mail gaan. De meeste mensen beantwoorden per dag tientallen mailtjes. Deze mailtjes komen vaak verspreid over de dag binnen, waardoor je telkens gestoord wordt. Ons advies? Zet je e-mailnotificaties uit en spreek met jezelf vaste tijden af waarop je je e-mail mag checken. Zo kun je ongestoord werken zonder de hele tijd het gevoel te hebben dat er een nieuwe e-mail binnenkomt.

afleiding-social-media-blogo.nl

Lees ook: Het monetizen van je blog: zo verdien jij geld met bloggen!

3 Browsen

Sommige mensen hebben een zwak voor hun browser op de computer. Telkens maar weer wordt je afgeleid en bezoek je websites die niets toevoegen aan je productiviteit. Nu.nl, Facebook.nl, noem maar op! Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen! Met behulp van de extensie ‘Webtime Tracker’, kun je eenvoudig zien hoelang je welke website bezoekt. Je kunt dit per dag zijn, maar ook per week. Zo krijg je een goed beeld van welke websites voor de meeste afleiding zorgen en kun je deze vervolgens verbannen uit je routine.

4 Block bepaalde sites

Als je met behulp van bovenstaande extensie hebt vastgesteld welke websites voor de meeste afleiding zorgen, dan is het dus nu zaak om deze website niet of minder te bezoeken. Vind je het moeilijk om dit zelf te doen? Dan is hier ook een extensie voor. Voor Google Chrome heet deze ‘StayFocusd’ en voor Firefox ‘LeecbBlock’. Met behulp van deze extensies kun je bepaalde websites blokkeren. Permanent of voor een bepaalde tijd per dag. Zo voorkom je dat je teveel afgeleid wordt door deze websites!

Minder afleiding

Zo, dit waren onze tips voor een afleidingsvrije workflow. Deze tips kun je uiteraard ook toepassen wanneer je iets anders wilt doen. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van een gesprek zonder afgeleid te worden door je smartphone of lezen zonder afleiding. We hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad en als we nog tips vergeten zijn dan horen we het graag. Laat het ons weten in de reacties onder het artikel!

Related Articles