You are here: Home » Reizen » Stedentrip Valencia: 6 bezienswaardigheden!

Stedentrip Valencia: 6 bezienswaardigheden!

door Jaro
citytrip valencia

Valencia, ook wel de sinaasappelstad genoemd is de ideale stad voor een citytrip. De stad ligt in het Oosten van Spanje aan de kust. Wat te zien in Valencia? Wat zijn de leukste bezienswaardigheden voor een Valencia citytrip? Hieronder een aantal stedentrip Valencia tips!

Stedentrip Valencia

De sinaasappelstad is de op twee na grootste stad van Spanje. Hoewel Barcelona en Madrid nog steeds het populairst zijn voor een stedentrip, worden Malaga en Valencia ook steeds populairder. Het is vanuit Nederland zo’n 2,5 uur vliegen en vanaf het vliegveld ben je binnen een kwartiertje in het centrum. De stad is redelijk groot, maar voelt erg compact aan. Ideaal voor een mid-week of een lang weekend Valencia. 

1 Huur een fiets

Een van de leukste dingen om te doen in Valencia is het huren van een fiets. Dit kan al voor minder dan een tientje per dag én op deze manier kun je alle hoogtepunten van de stad bezoeken. Door de stad liggen voldoende fietspaden en vergeet vooral niet door de droge rivierbedding te fietsen. Hier heb je verschillende parken waar je prachtig doorheen kunt fietsen!

2 Cuidad de las Artes y las Ciencias

Ook in de rivierbedding vind je het Ciudad de las Artes y las Ciencias, een groep futuristische gebouwen omgeven door azuurblauwe vijvers. Je hebt ze vast weleens op een foto voorbij zien komen. Dit is tevens een van de populairste bezienswaardigheden van Valencia. In totaal staan er 6 futuristische gebouwen bestaande uit onder andere een bioscoop, het wetenschappelijk museum, een aquarium en een operagebouw. 

stedentrip valencia

3 Playa Malvarossa

Iets buiten het centrum vind je het prachtige stadsstrand van de stad. Het strand Playa Malvarossa ligt pal naast de haven en in de omgeving is genoeg te doen. Je vindt er beachbars, winkeltjes en je kunt natuurlijk heerlijk aan het gigantische strand liggen. Naast Playa Malvarossa kent Valencia nog meer stranden, namelijk: Playa de El Saler en Playa la Devesa.

4 Plaza de Toros

Een van de meest verschrikkelijke aspecten van de Spaanse cultuur: stierengevechten. Iedere stad heeft wel een ‘plaza de toros’, oftewel plein van de stieren. Dit is vaak een arena in het midden van de stad waar stierengevechten worden georganiseerd. Anno 2020 gebeurt het gelukkig steeds minder en worden de arena’s ook voor andere dingen gebruikt. De Plaza de Toros in Valencia is werkelijk waar prachtig. Het uiterlijk heeft wel iets weg van het wereldberoemde Colosseum in Rome.  Hier worden onder andere concerten gegeven en andere culturele activiteiten georganiseerd.

5 Estadio Mestalla

Ben jij een voetbalfan? Dan zit je in Valencia ook op de juiste plek. De bekende voetbalclub Valencia FC speelt zijn wedstrijden in het Estadio Mestalla, op steenworpafstand van het centrum. Dit gigantische voetbalstadion heeft maar liefst 52.000 zitplekken. Als je geluk hebt speelt Valencia FC thuis wanneer jij de stad bezoekt en kun je een wedstrijd bezoeken. Kaartjes zijn over het algemeen redelijk betaalbaar en het zal een onvergetelijke ervaring zijn!

6 Kathedraal van Valencia

Als laatste must-see bezienswaardigheid in Valencia: de kathedraal. Dit imponerende gebouw werd tussen 1262 en 1256 gebouwd. Omdat men bijna 100 jaar nodig had om de kerk te bouwen, zie je meerdere stijlen terugkomen. Zo kun je duidelijk de barokke stijl herkennen, maar zie je ook Romaanse en gotische invloeden terug. De kathedraal is officieel geen museum, maar binnen in de kerk vind je de mooiste historische objecten!

Kortom, een last minute stedentrip Valencia is zo geboekt en er is in de sinaasappelstad meer dan genoeg te doen. Ben jij weleens naar deze stad geweest? Zo ja, laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles