You are here: Home » Reizen » 7 redenen om naar het prachtige Mexico te gaan!

7 redenen om naar het prachtige Mexico te gaan!

door Jaro

Mexico is een prachtig land in Midden-Amerika. We kennen Mexico natuurlijk van de Tequila en de Corona’s, maar Mexico is veel meer dan een paar lekkere versnaperingen. Maar wat maakt dit land nu zo speciaal? Welke plekken moet je bezoeken tijdens een vakantie in Mexico? En wat zijn de redenen om naar Mexico te gaan? Wij hebben 7 redenen om naar Mexico te gaan op een rijtje gezet!

Redenen om naar Mexico te gaan

Mexico als vakantiebestemming heeft werkelijk alles. De zon schijnt vrijwel het hele jaar door, de zee is heerlijk van temperatuur, de stranden zijn parelwit, de natuur is adembenemend mooi en je vindt er enorm veel cultuur. Wat zijn nog meer redenen om naar Mexico te gaan? 

1 De Mexicaanse keuken

Bij een vakantie naar Mexico wordt natuurlijk ook lekker gegeten. En dat kan zeker in Mexico. We weten allemaal wel dat de harde taco’s die wij kennen niets weg hebben van de Mexicaanse taco’s. Maar wat is een Mexicaanse taco dan wel? Een heerlijk zachte pannenkoek bereid met verse ingrediënten. Je vindt hier taco’s met de meest uiteenlopende ingrediënten. Uiteraard met bonen en gehakt, maar ook ingrediënten die je nog niet eerder linkte aan een taco. Kortom, de Mexicaanse keuken is een echte aanrader en een van de redenen om naar Mexico te gaan!

2 Het comfortabele klimaat

Mexico kent een zeer aangenaam klimaat. In de bergen kan het ’s avonds en ’s nachts behoorlijk afkoelen, maar in de lagere gebieden is het erg aangenaam. Er is weliswaar een regenseizoen (oktober), maar de overige maanden is het in Mexico heerlijk weer!

3 De Maya’s

Duizenden jaren geleden werd Mexico bewoond door de Maya’s. Dit intelligente en zeer fascinerende volk heeft behoorlijk wat kunst achtergelaten. De meeste mooie plekken in Mexico bestaan uit ruïnes uit de Mayatijd. Je kunt veel plekken onder leiding van een gids bezoeken en op deze manier alles te weten komen over de fascinerende Mayacultuur. 

4 De stranden

Tijdens een rondreis door Mexico moet je uiteraard naar het strand. Mexico is als het ware deels een schiereiland, dus er zijn stranden genoeg te vinden. In het oosten kun je zwemmen in de prachtig heldere Caribische zee. Hier kun je heerlijk aan het strand liggen, maar ook prachtig snorkelen en duiken. 

redenen-om-mexico-te-bezoeken

5 Het is relatief goedkoop

Veel geld uitgeven kun je natuurlijk overal, dus ook een Mexico. Over het algemeen is dit echter een vrij goedkoop land. Door in het laagseizoen te reizen naar Mexico bespaar je al geld op de accommodatie en de vlucht en in het land zelf is het erg goedkoop. Het openbaar vervoer is betaalbaar en het eten op veel plekken ook. Tip: ga eens een hapje eten bij een streetfoodbar. Hier kun je voor enkele euro’s een volwaardige maaltijd krijgen!

6 De natuur

Mexico is een groot land, naast steden en stranden vind je hier dus ook prachtige stukken natuur. Indrukwekkende bergen, maar vooral stukken prachtige jungle waar je wilde dieren kunt spotten. Denk bijvoorbeeld aan flamingo’s, schildpadden en dolfijnen. Kortom, de natuur van Mexico is veelzijdig en zeker een van de redenen om dit prachtige land te bezoeken!

7 De aardige bevolking

Als laatste reden om Mexico te bezoeken: de lokale bevolking is enorm gastvrij! Je zult echt het gevoel hebben welkom te zijn en ze zullen met plezier vertellen over wat ze doen in het dagelijks leven. Enige nadeel is wel dat de meeste mensen geen Engels spreken. Maar met een vertaalapp kun je toch een gesprekje voeren in het Spaans!

Kortom, reizen naar Mexico is een echte aanrader. Mexico heeft veel interessante bezienswaardigheden, het is vaak lekker weer en de mensen zijn ontiegelijk aardig! Ben jij weleens op vakantie naar Mexico geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles