You are here: Home » Reizen » Mooie kustplaatsen Frankrijk: 6 op een rij!

Mooie kustplaatsen Frankrijk: 6 op een rij!

door Jaro
nice frankrijk

Frankrijk is hét populairste vakantieland onder de Nederlanders. Bepaalde delen van dit prachtige land zijn binnen een halve dag te bereiken en het land is erg veelzijdig. Een mooie natuur, gezellige dorpjes, indrukwekkende steden zoals Parijs én een prachtig mooie kustlijn. Zo vind je behoorlijk wat mooie kustplaatsen in Frankrijk. Wat zijn de meest leuke kustplaatsen in Frankrijk? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Mooie kustplaatsen Frankrijk

Frankrijk kent honderden kilometers aan kust. Van de ruige Noordkust, tot de warme en bijna tropische zuidkust. Een mooie kustplaatsen in Frankrijk dus geen gebruik. Wij hebben de allerleukste kustplaatsen van Frankijk op een rij gezet. Van leuke kustplaatsen in Zuid-Frankrijk, tot unieke kust plaatsen in Noord-Frankrijk. De mooiste Franse kustplaatsen vind je hieronder:

1 Nice

We beginnen met Nice, een van de meest leuke kustplaatsen van Zuid-Frankrijk. Zon, zee strand is het motto dat hier geldt. En daar staat de prachtige Côte d’Azur ook om bekend. Nice is een gezellig, maar druk stadje aan de Zuidkust van Frankrijk. Het centrum voelt klein aan met smalle straatjes, gezellige barretjes en leuke winkels. De boulevard strekt kilometerslang en hier kun je feesten tot in de vroege uurtjes. Het weer is hier het grootste gedeelte van het jaar prima te doen, ideaal voor een strandvakantie dus!

2 Bayuls-sur-Mer

We blijven nog even in het Zuiden van het land. Banyuls-sur-Mer ligt in het zuidelijkste puntje van Frankrijk, aan de Spaanse grens. Dit kustdorp voelt eigenlijk helemaal niet Frans aan, eerder Spaans of Italiaans. Witte huizen met feloranje daken en een meer dan 2500 zonuren per jaar. Een heerlijk lokaal wijntje erbij en de zonvakantie kan beginnen!

3 Le Havre

Van de zuid kust gaan we naar Normandië. Eén van de meest mooie kustplaatsen van Normandië is Le Havre. Deze stad bruist van de gezelligheid en het historische centrum staat al jaren op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Mede door het prachtige werk van architect Auguste Perret. Wereldberoemde schilders zoals Monet en Piccasso deden in dit stadje hun inspiratie op. Het strand van Le Havre is erg mooi en als je behoefte hebt aan wat anders kun je altijd nog de indrukwekkende krijtrotsen bezoeken. Let wel op: het weer is hier niet altijd even mooi, wel iets om rekening mee te houden dus.

4 Le Touquet-Paris-Plage

Le Touquet-Paris-Plage is het allereerste toeristische kuststadje van Frankrijk. Onlangs vierde het plaatsje zijn honderdste verjaardag. Het stadje ligt pal aan de prachtige opaalkust en wordt omringd door mooie bossen. De badplaats wordt ook wel ‘De Tuin van het Kanaal’ of ‘De Parel van de Opaalkust’ genoemd. Kortom, een prachtige badplaats die al decennialang vele toeristen trekt!

5 Menton

We gaan weer terug naar de Zuidkust. Het dorpje Menton ligt vlakbij de Italiaanse grens en de streek staat bekend om de vele citroenbomen. De huizen in de stad hebben verschillende pasteltinten en het uitzicht op de Middellandse Zee is onwaarschijnlijk mooi. Het voelt bijna alsof je op een Grieks eiland zit. Een echte aanrader dus!

mooie kustplaatsen frankrijk

6 Biarritz

We sluiten deze lijst af met een erg bekende en populaire kustplaats: Biarritz. Dit kustplaatsje is al meer dan honderd jaar erg populair. Vroeger waren het vooral de allerrijksten onder ons die in Biarritz vertoefden, maar tegenwoordig weten mensen uit alle bevolkingsgroepen deze gezellige stad te vinden. Prachtige stranden, indrukwekkende gebouwen én een walhalla voor surfers. Een ideale vakantiebestemming in Frankrijk dus!

Zo, dit waren de meest mooie kustplaatsen van Frankrijk. Wat is het toch een heerlijke vakantiebestemming! Wat is jouw favoriete kustplaatsje van Frankrijk? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles