You are here: Home » Reizen » 5 unieke stedentrips voor in de voorjaarsvakantie!

5 unieke stedentrips voor in de voorjaarsvakantie!

door Jaro
stedentrip-voorjaar-blogo

De feestdagen hebben we pas net achter de rug, maar de volgende vakantie staat alweer voor de deur: de voorjaarsvakantie. Deze korte vakantie is broodnodig, aangezien veel mensen het nogal pittig vinden om na de jaarwisseling weer aan het werk te gaan. Veel mensen kiezen er dus voor om er tijdens de voorjaarsvakantie even tussenuit te gaan. Omdat deze vakantie maar een weekje duurt, is een stedentripje ideaal.

Stedentrip voorjaar

Zoals gezegd is de voorjaarsvakantie ideaal voor een stedentrip, maar op een ander moment een citytrip in het voorjaar plannen kan natuurlijk ook. Een stedentrip in februari is erg populair, maar tijdens een stedentrip in maart heb je vaak lekkerder weer en meer zon. Het is natuurlijk ook maar net wanneer je tijd hebt. Wij hebben de leukste en meest unieke stedentrips voor in de voorjaarsvakantie op een rijtje gezet!

1 Porto

Een van de meest zonnige stedentrips in februari is Porto. Sinds een aantal jaar is deze Portugese stad razend populair als citytrip bestemming in het voorjaar. In 2017 kreeg deze stad de prijs voor ‘Beste Europese Bestemming’. Wat maakt Porto zo speciaal? En dan specifiek in het voorjaar? Ten eerste is het er in dit seizoen heerlijk weer. Daarnaast is het een historische stad waar meer dan genoeg te doen is. Je kunt er heerlijk eten, gezellig winkelen en ook het uitgaansleven is bruisend.

2 Malaga

Een andere stad waar het in het voorjaar prima vertoeven is: Malaga. In het zuiden van Spanje, pal aan de kust vind je deze prachtige stad. Malaga heeft letterlijk alles wat je in een stedentrip zoekt. Zon, lekker weer, strand en een cultureel centrum. Echt een warme stedentrip in februari aangezien de temperaturen hier over het algemeen niet onder de 15 graden Celsius komen. Met rond de 3.000 zonuren per jaar zit je hier dus goed. Je vindt er verschillende interessante musea en je kunt er genieten van de meest heerlijke tapa’s. Kortom, een echte aanrader!

3 Valletta

Van Zuid-Spanje gaan we door naar het prachtige Malta. De hoofdstad van het eiland is Valletta en in 2018 werd deze stad gekroond tot ‘Culturele Hoofdstad van Europa’. De stad zelf is niet heel groot, maar er is meer dan genoeg te doen. Denk aan musea, historische gebouwen, gezelligheid en lekker eten. Je kunt heerlijk rondslenteren door de prachtige witte straatjes en er liggen ook meerdere stranden in de buurt waar je lekker kunt zonnen én in februari of maart zelfs kunt zwemmen. Wat wil een mens nog meer?

4 Gent

Waarom ver weg als het ook dichtbij kan? Een stad die beslist niet in dit rijtje mag ontbreken: Gent. Deze Belgische stad is een lust voor het oog. Alsof je door een museum loopt. De historische gebouwen, knusse straatjes en gezellige winkeltjes geven je het gevoel in een andere tijd beland te zijn. Je kunt er verder natuurlijk genieten van de lekkerste lokale biertjes, de heerlijke Vlaamse frieten én andere specialiteiten. Bovendien kun je deze stad eenvoudig met de trein of auto bereiken, een stedentripje van 2 of 3 dagen is dus ook mogelijk.

5 Barcelona

Waar Madrid de hoofdstad is van Spanje, trekt Barcelona de meeste toeristen. De stad bruist van de cultuur. Overal door de stad vind je creaties van de wereldberoemde Gaudi, met als absoluut hoogtepunt de Sagrada Familia. Daarnaast is een wandeling over de Ramblas een absolute must én kun je geweldig winkelen in de Passeig de Gracia. Oh en hadden we al gezegd dat Barcelona een prachtig zandstrand heeft? Het kan in februari en maart nog best wisselvallig weer zijn in de Catalaanse hoofdstad, maar met een beetje geluk zit je in een t-shirt op het terras!

Zo, dit waren onze favoriete stedentrips voor in het voorjaar. Ga jij nog op reis in de voorjaarsvakantie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles